Horia Moculescu a suferit o intervenție chirurgicală delicată. Care este starea de sănătate a artistului de 86 de ani: „Plătesc un tribut imens”

Horia Moculescu a suferit o intervenție chirurgicală delicată, în urmă cu două luni. La acel moment, marele compozitor a ales să nu spună despre ce e vorba, însă, acum a dezvăluit că a trecut printr-o intervenție de hernie inghinală, deși rudele lui nu au fost de acord cu decizia sa.

02 nov. 2023, 16:39
Horia Moculescu a suferit o intervenție chirurgicală delicată. Care este starea de sănătate a artistului de 86 de ani: „Plătesc un tribut imens”
Horia Moculescu a suferit o intervenție chirurgicală delicată

Horia Moculescu a suferit o intervenție chirurgicală delicată. Artistul mărturisește că și acum „plătește un tribut imens fumatului’, viciu de care s-a lăsat acum 23 de ani. În ciuda problemelor sale de sănătate, artistul e la fel de vioi și de creativ și e implicat în diverse proiecte de suflet.

Citește și: Horia Moculescu, prima reacție după gestul Loredanei Groza: „Nu am vrut să fie atât de senzuală”

Horia Moculescu a suferit o intervenție chirurgicală delicată

Cât despre sănătate… am avut o operație de hernie inghinală acum o lună și jumătate. Rudele mele de la Drăgășani și-au exprimat revolta față de hotărârea mea de a mă opera la 86 de ani. În rest, ce să spun, plătesc un tribut imens fumatului de care m-am lăsat acum 23 de ani, dar repercusiunile sunt pe măsura inconștienței de atunci.

Altfel, mă ocup de umplerea timpului liber al fiicei mele, Nidia. Ea nu prea are grijă, cântă la un club și cântă de seara de la 22 până la 6 dimineața. Eu am cântat în tinerețe numai de la 23 la 4 dimineața, așa era la Barul Melody. Sigur că bioritmul se schimbă. Ea doarme ziua. Cred că răspunsul la prima întrebare este destul de cuprinzător„, a declarat Horia Moculescu, pentru Viva.ro.

Cum s-a aprins scânteia pasiunii între Marina Voica şi Horia Moculescu

Compozitorul spune că Marina ar fi știut de sentimentele pe care i le purta, dar, din păcate, nu le-a luat în seamă.

Marina tu știai că vorbesc despre tine. Eu am atâtea de spus despre tine. N-aș vrea ca lumea să nu știe că primul turneu împreună cu tine a fost în 1964. Plecam în turneu cu lunile”, declara Horia Moculescu.

Ei petreceau mult timp împreună în turnee. Mai mult de atât cei doi ar fi devenit foarte apropiați. „Mergeam cu vagonul de dormit și ne trezeam, ne culcam împreună. (…) Știa de atunci că țineam la ea. Pleca ea undeva fără să știu eu?”, a declarat artistul.

La rândul ei, Marina Voica a spus că dintotdeauna în ochii oamenilor din jurul ei a părut neajutorată. „Horia Moculescu avea grijă de mine. Eu trezesc acest sentiment de ajutorare. În schimb, stau bine pe picioare și Horia știe. Mă las să fiu îngrijită de alții”, a spus Marina Voica, potrivit surselor menționate.