Horia Tecău: 2012 a fost cel mai bun an al meu, dar de luni mă voi antrena cu un nou partener

Tenismanul Horia Tecău a declarat, sâmbătă, că 2012 a fost cel mai bun an din cariera sa, cu performanţe marcante şi încheiat în top 10 ATP la dublu, menţionând că îşi doreşte să câştige un titlu de Grand Slam împreună cu noul său partener de dublu, Max Mirnâi.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 14:28
Horia Tecău: 2012 a fost cel mai bun an al meu, dar de luni mă voi antrena cu un nou partener

„Cel mai bun an din carieră, multe lucruri noi. Am câştigat un turneu Masters Series, am participat din nou la Turneul Campionilor, am avut o finală de Grand Slam la Wimbledon. … Şi am terminat anul pentru prima oară în primii 10 jucători.

Mâine plec în Florida, să mă antrenez două săptămâni cu noul partener şi de Crăciun mă întorc acasă, să petrec în familie. Max Mirnâi e un tip foarte profesionist, îl ştiu de foarte mulţi ani de când am fost la Bolletieri. Un tip pe care îl respect foarte mult, are un comportament de profesionist. Este jucătorul de la care am învăţat cel mai mult şi pe teren, şi în afara lui. Cred că voi progresa mult în acest an în care vom juca împreună.

Bineînţeles, despărţirea de Robert Lindstedt a fost grea. Trei ani e totuşi o perioadă destul de lungă. Vom rămâne prieteni. Acum nu mai există stresul acela între noi, să facem rezultate. Vorbim mai des decât înainte. Prima dată când vom juca unul împotriva celuilalt va fi greu, emoţionant. Eu şi Max ne dorim un titlu de Grand Slam. Ne-am făcut programul în aşa fel încât să fim în formă maximă la turneele de Grand Slam şi Masters Series”, a spus Tecău.

Horia Tecău a participat, sâmbătă, la Pescariu Sports & Spa, alături de Victor Hănescu şi de Sorana Cîrstea, la o „întâlnire la fileu” cu copiii pasionaţi de tenis, jucând cu ei şi oferindu-le autografe, mingi cu semnături şi echipament de tenis. „Mi-aduc aminte că voiam să joc cu Pavel, Năstase, Sampras, Edberg. Nu am apucat să joc decât cu Ilie Năstase şi Andrei Pavel dintre ei. Îmi face plăcere să joc cu copiii, sper să facem o tradiţie din acest eveniment”, a spus Tecău.

Sorana Cîrstea a amintit că a început tenisul datorită lui Steffi Graf şi a menţionat că atunci când a întâlnit-o pe aceasta nici nu putea să vorbească de emoţii. Ea a precizat că nu va avea ocazia să petreacă sărbătorile de iarnă în România: „Nu există sărbători de iarnă pentru mine, voi pleca pe 23 în Noua Zeelandă, ajung pe 25 şi pe 31 am primul meci. Probabil o să dorm de Revelion. Crăciun şi Revelion nu există pentru mine. Sunt fan cozonac şi ţin minte un an în care nu am putut să fiu acasă iar ai mei mi-au trimis prin DHL în Australia un cozonac„.

Victor Hănescu a declarat că ar vrea să revină în echipa de Cupa Davis. „Probabil voi juca meciul cu Danemarca”, a adăugat el.