HORIA TECĂU a câştigat trofeul US OPEN la dublu, alături de Jean-Julien Rojer

HORIA TECĂU şi partenerul său de dublu Jean-Julien Rojer au câştigat trofeul la dublu la US OPEN

RomaniaTV.net
08 sept. 2017, 18:00
HORIA TECĂU a câştigat trofeul US OPEN la dublu, alături de Jean-Julien Rojer

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a învins în finaşă cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3, în finala desfășurată la arenele Flushing Meadows din New York.

În primul set, Tecău şi Rojer au reuşit două break-uri, iar adversarii lor unul singur, iar în cel de-al doilea românul şi partenerul său au reuşit un break.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au declarat, la ceremonia de decernare a trofeului, că finala cu spaniolii Feliciano Lopez şi Marc Lopez a fost echilibrată.

Tecău a afirmat că pentru el setul al doilea a fost unul dificil la serviciu. „Adversarii noştri au avut multe şanse şi m-am luptat din greu pentru a lua serviciul. Ne concentram doar pentru încă un punct, nu pe câştigarea trofeului”, a spus sportivul român la ceremonia de decernare a trofeului.

„Cheia este comunicarea şi să luptăm împreună. Am avut două săptămâni minunate. Am jucat bine în toate meciurile, la fel şi astăzi. Felicitări lui Marc şi Feliciano, sunt prietenii noştri. Au avut o săptămână foarte bună şi au meritat să ajungă până aici. A fost un meci foarte echilibrat”, a afirmat şi Rojer.

Atpworldtour.com a notat că finala a fost mai echilibrată decât o arată scorul. „Perseverenţa dă roade. Pentru Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău nu a fost foarte uşor în ultimele 18 luni, dar perechea s-a prezentat bine în ultimele trei săptămâni şi forma lor i-a purtat către al doilea titlu de Grand Slam, la US Open”,se menţionează pe site-ul ATP.

*

Cei doi învingători au obţinut câte 2000 de puncte, iar finaliştii câte 1200 de puncte. Echipa câştigătoare va primi 675.000 de dolari, iar cea învinsă 340.000 de dolari. Din 2014 până în prezent, Tecău şi Rojer au câştigat 16 trofee, între care şi turneul de la Wimbledon în 2015.

Horia Tecău a mai jucat trei finale de Grand Slam de dublu, la Wimbledon, în 2010, 2011 şi 2012, când făcea pereche cu suedezul Robert Lindstedt. Cei doi au pierdut finalele respective.

În 2017, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au impus şi la Dubai, Geneva şi Winston-Salem.

Tecău este al doilea român care obţine trofeul la dublu la US Open, după Ilie Năstase, care s-a impus în proba de dublu în 1975, alături de Jimmy Connors. Năstase a câştigat turneul şi la simplu, în 1972.

Tecău joacă vineri şi în semifinale la dublu mixt, alături de CoCo Vandeweghe, contra principaliilor favoriţi, elveţianca Martina Hingis şi britanicul Jamie Murray.