Horoscop: Iată care sunt cele mai sensibile zodii

Dacă partenerul tău îşi serbează ziua de naştere toamna, s-ar putea să aibă o predispoziţie mai mare de a fuma. Iar tinerii născuţi în intervalul aprilie şi iulie sunt mult mai susceptibili să facă diabet de tipul 1. De ce, te întrebi? Răspunsul nu se referă la astrologie, dar ar putea fi influenţat de alţi factori.

RomaniaTV.net
09 oct. 2015, 15:28
Horoscop: Iată care sunt cele mai sensibile zodii

În urmă cu câţiva ani, oamenii de ştiinţă au emis o ipoteză care spune că există o corelaţie între luna în care te-ai născut şi o paletă largă de boli şi afecţiuni (printre care şi diabetul, dependenţa de nicotină, astmul şi bolile mintale).

Această corelaţie pe care au identificat-o cercetătorii are de-a face cu cantitatea de lumină naturală (adică de la soare) de care mama ta s-a bucurat atunci când era însărcinată cu tine.

Iată mai jos câteva concluzii în această direcţie şi vei vedea ce nativi din zodiac sunt mai predispuşi la anumite afecţiuni şi dependenţe.

Atenţie! 5 zodii care se răzbuna crunt când sunt înşelate

1. DEPENDENŢA DE NICOTINĂ

Un studiu din Finlanda a descoperit că bărbaţii care sunt născuţi în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie au un risc crescut de a deveni fumători înrăiţi. În cazul bărbaţilor care sunt născuţi toamna, oamenii de ştiinţă suspectează că numărul mai mic de ore (cu lumină naturală de la soare) valabile în timpul celor 9 luni de sarcină ale mamelor – precum şi la scurt timp după naşterea lor – ar putea avea efecte pe termen lung asupra dezvoltării sistemelor de neurotransmiţători, în special asupra receptorilor de dopamină.

Cel mai bun soţ din horoscop: află cu cine ar trebui să te căsătoreşti

Dopamina, o substanţă chimică produsă de creierul nostru, este o parte din ceea ce dă naştere unei pofte mentale de droguri. Nicotina şi alte droguri ce dau dependenţă eliberează dopamină în centrii din creier care sunt responsabili de plăcere şi recompensă. Dopamina este cea care le oferă fumătorilor un uşor aer de „senzaţii tari” – dar şi cea care le îngreunează eforturile de a se lăsa de fumat.

Este posibil ca genul să aibă un impact asupra dezvoltării receptorilor dopaminei. Studiile arată că femeile născute iarna au un risc scăzut de a deveni dependente de nicotină. De asemenea, un sondaj mai vechi realizat la nivel naţional în SUA pe 43.000 de americani arată că dependeţa de alcool este mult mai comună în rândul bărbaţilor născuţi toamna şi nu în rândul femeilor.

ZODII CARE AR PUTEA FI DEPENDENTE DE NICOTINĂ: Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător

Citeşte mai mult pe feminis.ro.