Horoscop mai 2021. Mercur conjunct cu Venus, relaţiile au un ritm „şcolăresc”

AstroDex recomandă ca din dorinţa de a ne exprima propriile idei să nu sărim peste etapa ascultării cu atenţie a celorlalţi.

29 apr. 2021, 11:41
Horoscop mai 2021. Mercur conjunct cu Venus, relaţiile au un ritm „şcolăresc”

Horoscop mai 2021.  Cerul de mai ne aduce influenţele pragmatice ale Taurului, subtilitatea şi fluiditatea acţiunilor lui Marte în Rac, precum şi explozia de idei şi curiozitate a Gemenilor. În prima parte a lunii suntem preocupaţi îndeosebi de materializare şi productivitate. Ne îndreptăm atenţia asupra aspectelor tangibile ale vieţii şi ne formulăm obiective practice. Ne dorim securitate, continuitate şi sentimentul că deţinem suficient pentru un trai confortabil. Pe măsură ce planetele rapide îşi încep tranzitele prin semnul Gemenilor, prioritatea noastră devine dezvoltarea intelectului şi mânuirea iscusită a limbajului. Asemeni unor elevi foarte activi, vom căuta să cuprindem cu mintea cât mai multă şi variată cunoaştere. Să urmărim, aşadar, cronologia aspectelor astrale din luna mai!

Horoscop mai 2021. Cuadratură Taur-Vărsător: securitate materială în cadre neconvenţionale

În data de 3 mai Soarele şi Mercur din Taur formează aspecte tensionate cu Jupiter şi Saturn din Vărsător. Definiţiile individuale despre abundenţă şi siguranţă materială se confruntă cu regulile şi limitele sociale. Reformele de masă şi caracterul neobişnuit al acestor timpuri impun fiecăruia dintre noi să îşi gândească altfel strategiile financiare. Căutăm mijloace moderne de supravieţuire şi confort, dar avem nevoie să respectăm şi legile naturii.

Mercur în Gemeni: minte agilă

Pe 4 mai Mercur intră în semnul său de domiciliu, Gemenii. Din acest moment, percepţiile noastre devin receptive faţă de o mare varietate de stimuli. Provocarea va fi să prindem rapid din zbor cât mai multe informaţii, apoi să le transmitem cu elocvenţă. Suntem în acelaşi timp asemeni unor elevi curioşi şi asemeni unor profesori. Ne putem regăşi uşor în rol de mesager. AstroDex recomandă ca din dorinţa de a ne exprima propriile idei să nu sărim peste etapa ascultării cu atenţie a celorlalţi.

Horoscop mai 2021. Venus în Gemeni: colaborare bazată pe colegialitate

Pe 9 mai Venus i se alătură lui Mercur în Gemeni şi imprimă relaţiilor noastre un ritm şcolăresc, colegial. Suntem atenţi la nivelul intelectual al oamenilor din preajmă. Putem fi mai uşor cuceriţi de către cei care stăpânesc arta conversaţiei interesante şi amuzante. Curiozitatea ne împinge să intrăm mai uşor în vorbă cu persoane noi. În dragoste, predictibilitatea ne plictiseşte. Ne încântă varietatea situaţiilor şi suntem mai deschişi la mici flirturi.

Horoscop mai 2021 Marte (Rac) în sextil cu Uranus (Taur): acţiuni noi şi originale

Pe 12 mai ne putem simţi entuziaşti, puternici, curajoşi şi putem îndrăzni mişcări neobişnuite pentru stilul nostru uzual. Unele dintre acestea pot fi legate de familie şi cămin. Simţim entuziasmul de a începe ceva nou sau inventăm un alt stil de a face ceva deja intrat în rutina noastră. În acelaşi timp, ne asigurăm că nu riscăm mai mult decât ne este confortabil. AstroDex recomandă să profităm de această energie pentru a ne crea protecţii şi sisteme sigure de apărare.

Jupiter în Peşti: credinţa în idealuri şi spiritualitate

Pe 14 mai, Jupiter intră pentru circa două luni şi jumătate în semnul Peştilor. În această perioadă ne vom concentra pe experienţe spirituale, ne vom dezvolta compasiunea şi idealismul. Vom simţi entuziasm şi elevare în preajma unor manifestări artistice. Cu cât ne vom manifesta mai puternic empatia şi sensibilitatea, cu atât mai multă încredere vom avea în noi înşine. Această generozitate universală nu trebuie însă să ne facă lipsiţi de discernământ. Cu Jupiter în Peşti, creşte şi riscul iluziilor sau a diverselor forme de escapism.

Soarele (Taur) în trigon cu Pluton (Capricorn): transformarea imaginii de sine

Pe 17 mai ne putem accesa mai uşor şi conştient puteri interioare nebănuite până acum. Această forţă nou descoperită ne poartă spre transformări şi spre progres, iar acţiunea sa este subtilă. Felul în care ne percepem pe noi înşine seamănă cu o iluminare, în timp ce în exterior emitem magnetism şi mister. Pot ieşi la iveală unele teme legate de putere, manipulare şi control. Putem simţi că autorităţile şi instituţiile publice au impact direct asupra noastră.

Horoscop mai 2021 Soare (Gemeni) în cuadratură cu Jupiter (Peşti): expansiune exagerată

În preajma zilei de 21 mai este bine să fim atenţi la o anume predispoziţie spre lipsă de măsură şi optimism naiv. Cuvintele iscusite pot intra în contradicţie cu ceea ce sufletul nostru ne semnalează ca fiind adevărat şi moral. Totodată, AstroDex recomandă atenţie la orgoliul spiritual şi la persoanele care se identifică prea mult cu rolul de victimă sau salvator. Putem profita de acest aspect căutând să înţelegem logic unele concepte abstracte din sfera religioasă, spirituală sau artistică.

Horoscop Mariana Cojocaru Paşte 2021. Se deschide Cutia Pandorei, karma grea pentru multe zodii

Saturn retrograd (Vărsător): revizuirea procedurilor

Din 23 mai Saturn îşi începe perioada anuală de retrogradare, care va dura până în octombrie. În următoarele luni ne vom îndrepta atenţia asupra structurilor noastre interioare. Ne vom construi graniţe şi reguli, contemplând cu grijă cum funcţionează viaţa noastră. Vom avea de asemenea timp pentru a analiza şi regândi proceduri şi limite ce au fost impuse în societate pe parcursul reformelor demarate.

Venus (Gemeni) în cuadratură cu Neptun (Peşti): ambiguitate în relaţii

Pe 27 mai dorinţa noastră de perfecţiune romantică atinge culmi înalte. Visăm la o iubire mistică, dar suntem predispuşi să pierdem din vedere realitatea. Apare o contradicţie între imaginea pe care şi-o creează unii oameni din viaţa noastră şi ceea ce gândesc sau spun ei efectiv. Deşi ne putem simţi derutaţi în unele relaţii şi sentimentele noastre sunt mai neclare, acest aspect ne poate conduce spre momente de inspiraţie artistică aparte şi spre experienţe pline de rafinament.

Horoscop Cassandra Paşte 2021. Se ciocnesc orgolii, multe zodii sunt expuse conflictelor

Horoscop mai 2021 Mercur conjunct cu Venus (Gemeni): arta conversaţiei

În preajma datei de 29 mai experimentăm frumuseţea comunicării. O multitudine de mesaje ne pot parveni dinspre diverşi cunoscuţi. Suntem mai inspiraţi în scrierea creativă şi căutăm exprimarea elegantă a ideilor noastre. Ne gândim la relaţiile noastre şi la crearea de armonie alături de cei dragi. Putem face diverse achiziţii în domeniul estetic; investim în aspectul nostru pentru a fi mai atrăgători. Ne îmbunătăţim tehnicile şi abilităţile artistice cu prilejul unor interacţiuni variate sau al unor cursuri în domeniu.

Mercur retrograd în Gemeni: dialoguri interioare

Pe 30 mai Mercur intră în mişcare aparent retrogradă. Din acest moment, devenim mai introspectivi şi ne concentrăm pe lămurirea unor informaţii vechi ce necesită revizuire. Putem relau comunicarea cu persoane de la care nu mai avem de mult timp veşti. În timp ce atenţia noastră la exterior este oarecum blurată, universul nostru interior devine mai clar. Abordăm informaţiile şi comunicarea dintr-o perspectivă neobişnuită.

Marte (Rac) în trigon cu Neptun (Peşti): victorii subtile

La sfârşitul lunii, pe 31 mai, simţim nevoia să ne luptăm pentru idealurile noastre. Ne lăsăm conduşi de credinţa în ceva mai înalt decât propriul interes şi astfel putem face gesturi pline de altruism. AstroDex recomandă să nu trăim toate acestea doar la nivelul imaginaţiei şi să nu ne pierdem energia în capricii de moment. Este bine să ne conectăm la o sursă înaltă de inspiraţie pentru a reuşi să ne materializăm intenţiile elevate.

Înarmaţi cu aceste indicii, putem întâmpina luna mai cu spirit întreprinzător şi agerime. Sub aripile ocrotitoare al Taurului reuşim mai uşor să nu pierdem din vedere realitatea şi obiectivele practice. În paralel, Gemenii se asigură că rămânem bine informaţi şi activi la nivel mental. Temele de familie şi cămin ies la iveală sub amprenta lui Marte în Rac, în timp ce Jupiter în Peşti de la mijlocul lunii ne invită la explorarea dimensiunilor spirituale şi artistice. Aşadar, un interval plin de surprize şi de varietate!

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Taurul până pe 20 mai, ora 22:38, când intră în Gemeni;
  • Lună Nouă în Taur pe 11 mai, ora 22:01; Lună Plină în Săgetător pe 26 mai, ora 14:14;
  • Mercur tranzitează Taurul până pe 4 mai, ora 05:50, când intră în Gemeni; începe o nouă perioadă de retrogradare pe 30 mai, ora 01:30;
  • Venus tranzitează Taurul până pe 9 mai, ora 05:02, când intră în Gemeni;
  • Marte îşi continuă tranzitul în Rac;
  • Jupiter tranzitează Vărsătorul până pe 14 mai, ora 01:36, apoi intră în Peşti;
  • Saturn tranzitează în continuare Vărsătorul şi intră în mişcare aparent retrogradă pe 23 mai, ora 11:22;
  • Uranus continuă tranzitul în Taur;
  • Neptun tranzitează în continuare Peștii;
  • Pluton îşi continuă tranzitul în mişcare aparent retrogradă în semnul Capricornului.

Sursa: astrodex.ro