Horoscop octombrie 2019: Venus din Balanţă trasează un aspect tensionat de careu lui Pluto retrograd din Capricorn

Cu două planete personale în semnele exiliilor lor în octombrie, a doua lună a toamnei lui 2019 nu se anunță a fi una prea comodă. Pe de altă parte, lucrăm însă cu energii astrale foarte potente, care ne pot ajuta să obținem ceea ce căutam de multă vreme. Nu trebuie decât să urmărim pe larg aspectele acestei luni și să ne programăm activitățile în funcțiile de conjuncturile în care se află.

16 sept. 2019, 08:52
Horoscop octombrie 2019:  Venus din Balanţă trasează un aspect tensionat de careu lui Pluto retrograd din Capricorn

Venus (Balanță) careu Pluto Rx (Capricorn): probleme în paradis

În cursul zilei de 1, Venus din Balanță trasează un aspect tensionat de careu lui Pluto retrograd din Capricorn, indiciu cum că lucrurile s-ar putea înrăutăți în acele relații care nu stăteau tocmai bine. Unele tensiuni care mocneau de multă vreme riscă să iasă la suprafață și să atragă după sine unele transformări iremediabile în anumite parteneriate profesionale și/ sau de viață. Acest aspeet ne provoacă să facem curățenie și să vedem ce ar mai fi de salvat înainte ca lucrurile să se înrăutățească.

Mercur intră în Scorpion: detector de minciuni uman

Din 3 octombrie încolo, Mercur se mișcă prin semnul Scorpionului. Dacă în semnul anterior am căutat ca, prin abilitățile noastre de comunicare și socializare, să ne apropiem de ceilalți și să îi facem să se simtă bine, odată ce acest astru poposește în Scorpion, ne interesează să vedem dacă ne putem pune încrederea în cei de lângă noi. Forăm adând după adevăr și nu ne lăsăm până când nu obținem declarații sincere, dureroase chiar uneori, din partea acelora care contează pentru noi.

Marte poposește în Balanță: oscilație în acțiune

După data de 4 a lunii, Marte traversează semnul exilului său diurn, Balanța. Cât s-a mișcat prin semnul anterior, scopul acțiunilor noastre era acela de a ținti perfecțiunea în tot ceea ce urma să întreprindem. Pe parcursul șederii sale în Balanță, s-ar putea ca obiectivele noastre să nu mai fie atât de clare. Nu știm de fiecare dată ce ne dorim cu exactitate și există riscul să oscilăm adeseori între două strategii de acțiune, două opțiuni cu urmări destul de diferite pe termen lung.

Mercur (Scorpion) opoziție Uranus Rx (Taur): momentul adevărului

În cursul datei de 7, Mercur din Scorpion aderă la o opoziție cu Uranus retrograd din Taur, ceea ce înseamnă că, în căutarea noastră pentru adevăr, s-ar putea să aducem la suprafață lucruri care nu ne surprind tocmai plăcut și care ne pun în situația de a lua unele decizii dureroase. Acum vedem dacă am fost într-adevăr pregătiți să răscolim chestiuni confuze și să ajungem la adevăr. Trebuie să ne asumăm faptul că putem scoate la lumină lucruri pe care ne este greu să le acceptăm.

Venus tranzitează Scorpionul: potențial crescut de relații toxice

Din 8 încolo, Venus se mișcă prin semnul exilului ei nocturn, Scorpionul. În Balanță, domiciliul ei diurn, am format relații sau le-am cultivat pe cele deja existente, dar odată ce acest astru se mută în zodia exilului ei nocturn, le supunem testului sincerității. Le dezbrăcăm de superficialități și căutăm să vedem dacă se bazează pe un schelet viabil, care poate rezista tuturor acelor provocări cărora trebuie să le supraviețuiască relațiile durabile. Ne dorim ceva autentic.

Venus (Scorpion) opoziție Uranus Rx (Taur): relații la microscop

În cursul zilei de 12, se perfecționează opoziția dintre Venus din Scorpion și Uranus retrograd din Taur. Ceea se ne arată acest aspect astral este faptul că unele parteneriate profesionale și/ sau de iubire aparent rezistente se pot dovedi a fi fost mai sensibile decât credeam. Există riscul ca ele să fi ascuns mai multe probleme decât ne-am fi așteptat, care au corodat încet sau sigur fundația de încredere și sinceritate pe care am mizat atât de mult. Se recomandă mai multă deschidere față de celălalt.

Mercur (Scorpion) trigon Neptun Rx (Pești): vocea interioară se aude

În data de 15, se desăvârșește aspectul armonios de trigon dintre Mercur din Scorpion și Neptun retrograd din Pești. Nativii(ele) care profesează în domenii de activitate creative se bucură de un plus de inspirație în cursul sau în preajma acestei zile, ceea ce le permite să lase o tușă personală pe tot ceea ce întreprind. În rest, dăm dovadă de mai multă empatie în raport cu ceilați, împletind armonios toleranța cu sinceritatea brută, dureroasă uneori. Știm că relațiile de succes așa ar trebui să arate.

Venus (Scorpion) trigon Neptun Rx (Pești): apropiere în relații

În 21 octombrie, Venus din Scorpion este cea care aplică la acelați aspect favorabil de trigon cu Neptun retrograd din Pești. Se poate vorbi iar de o prezență aproape palpabilă a muzei în rândul celor performează în profesii creative. În plus, noi restul ne bucurăm de mai mult romantism și afecțiune în relația de cuplu. În același timp, trebuie să ne ferim să punem oameni pe un piedestal, pentru că există riscul ca viața să ne arate că pot constitui o sursă de iluzii și decepții.

Marte (Balanță) careu Saturn (Capricorn): nesiguranță fatală

În cursul zilei de 27, Marte din Balanță aderă la un aspect tensionat de careu cu Saturn din Capricorn, motiv pentru care atitudinea noastră nesigură, marcată de puternice oscilații, ar putea deschide cutia pandorei în anumite situații. Apar în jurul sau chiar în această zi situații care au nevoie de acțiuni rapide și inițiative-fulger, dar ne lipsește avântul de a ne asuma riscul unei alegeri ferme. S-ar putea ca fluctuațiile prea mari în abordare să ne facă să pierdem oportunități.

Mercur conjunct Venus (Scorpion): puterea adevărului

În data de 30 a lunii, se perfecționează conjuncția lui Mercur cu Venus în semnul Scorpionului, ceea ce poate avea un efect benefic pe mai multe planuri. Pe de-o parte, miroși bine șansele de câștig și îți dai seama în ce direcție ar fi de dorit să marșezi pentru a evolua pe plan profesional. În plan sentimental, lucrurile par să meargă la fel de bine, în sensul că deschiderea de care dai dovadă în relația cu partenerul îți oferă siguranța de care ai nevoie pentru a forma o conexiune profundă.

Mercur retrogradează în Scorpion: vorbe grele și dureroase

Din 31 încolo, Mercur retrogradează prin semnul Scorpionului, motiv pentru care se sfârșitul acestei luni se anunță unul destul de dezamăgitor în legătură cu unele detalii care ies la iveală. Îți dai seama poate că ai crezut prea mult în anumite persoane care s-au dovedit a-ți fi ascuns multe. Sau poate că ai fost prea darnic(ă) cu unele informații și realizezi că ai oferit unor secrete unor persoane care nu meritau să te cunoască în amănunt. Caută să ai mai multă grijă pe cine lași în viața ta.

După cum se poate vedea din paragrafele de mai sus, a doua lună de toamnă este una destul de dinamică. Se mai observă și faptul că apar din nou și din nou în peisaj aceleași planete și semne, indiciu cum că lecțiile lui octombrie se repetă, astfel încât să nu finalizăm luna fără să ne însușim lecțiile pe care ni le propune. Am putea să ne încurcăm la început, dar ne vom da seama ce trebuie făcut.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Balanța până pe 23 octombrie ora 20:19 când poposește în Scorpion;
  • Lună Plină în Berbec pe 14 octombrie ora 00:08; Lună Nouă în Scorpion pe 28 octombrie ora 5:38;
  • Mercur se deplasează prin Balanță până pe 3 octombrie ora 11:16, moment în care poposește în Scorpion, semn pe care îl traversează până pe 31 octombrie ora 20:41, când începe să retrogradeze;
  • Venus se mișcă prin Balanță până pe 8 octombrie ora 20:26, când ajunge în Scorpion;
  • Marte tranzitează semnul Fecioarei până pe 4 octombrie ora 7:22, moment în care intră în Balanță;
  • Jupiter se mișcă în sens direct prin semnul Săgetătorului;
  • Saturn tranzitează în sens direct zodia Capricornului;
  • Uranus retrogradează în continuare prin semnul Taurului;
  • Neptun continuă să se miște în sens aparent invers prin zodia Peștilor;
  • Pluto retrogradează prin Capricorn până pe 2 octombrie ora 9:39, când începe să se miște din nou în sens direct.
  • Sursa: astrodex.ro