Horoscop octombrie 2021. Mercur retrograd în trigon cu Jupiter, se anunţă o lună complicată, cu multe schimbări

Luna octombrie începe sub influenţa introspectivă a lui Mercur retrograd şi construieşte o serie de dinamici care ne atrag atenţia asupra planului relaţional şi social. Energia semnelor de Aer, activă pe tot parcursul săptămânilor următoare, ne invită să găsim soluţii inteligente, gândite obiectiv şi corect documentat. Facem apel la cumpătare şi la unele compromisuri pentru a păstra raporturi civilizate cu cei din jur.

24 sept. 2021, 10:52
Horoscop octombrie 2021. Mercur retrograd în trigon cu Jupiter, se anunţă o lună complicată, cu multe schimbări

Horoscop octombrie 2021.

Horoscopul din luna octombrie 2021 vine cu o mulțime de lucruri pentru toate semnele zodiacale. Este o lună pentru a lua decizii importante.  Romania tv.net va prezintă detalii despre fiecare zi a lunii. Se anunţă o lună complicată, cu multe schimbări. Sunt multe planete retrograde, dar perioada se remarcă şi prin revenirea în mers direct a nu mai puţin de patru planete. Drept urmare, după data de 18 vom simţi că înaintăm mai rapid şi că nu mai avem mult timp pentru reflecţii şi analize retrospective. Intrarea lui Venus în Săgetător pe 7 octombrie ne imprimă o dispoziţie mai optimistă şi aventurieră în relaţii, în timp ce activarea Scorpionului după data de 23 ne invită să cercetăm zona emoţiilor intense. Să urmărim succesiunea principalelor evenimente astrale ale lunii!

Venus în cuadratură cu Jupiter  aduce excese în relaţii
În data de 1 octombrie Venus şi Jupiter formează un aspect tensionat, care ne invită să fim mai înţelepţi în relaţii şi în comportamentele financiare. Relaţiile de prietenie pot ajunge în puncte de criză. AstroDex recomandă confruntarea adevărurilor incomode din relaţii cu detaşare şi inteligenţă. Credinţa în soluţii echitabile pentru toată lumea ne ajută să eliminăm situaţiile toxice din cuplu şi din alte parteneriate importante.

Mercur retrograd (Balanţă) în trigon cu Jupiter (Vărsător): gândire expansivă şi vizionară
Pe 4 octombrie se creează oportunitatea unor conştientizări speciale şi valoroase. Pe un fond filosofic lipsit de prejudecăţi, facem observaţii de o claritate aparte. Ne percepem lumea interioară într-o manieră inedită. Comunicarea în reţea ne face să ne simţim conectaţi instantaneu la fiinţe de pretutindeni. Comparăm diverse secvenţe şi informaţii, extragem concluzii noi din toate acestea. Trecutul şi viitorul se unesc în maniere neaşteptate.

Venus în Săgetător: iubirea revine pe primul loc
Pe 7 octombrie Venus trece din Scorpion în Săgetător, declanşând o perioadă în care vom pune mult preţ pe optimism în relaţii. Din acest moment, suntem tentaţi să ne exprimăm afecţiunea prin gesturi de încurajare şi prin cooptarea celor dragi în diverse călătorii, aventuri, discuţii filozofice. Sunt favorizate contactele cu persoane de alte naţionalităţi şi cu diverşi ghizi, îndrumători. Demonstrăm mai multă nonşalanţă şi spontaneitate în relaţii.

Mercur retrograd în conjuncţie cu Soarele şi Marte (Balanţă): iluminarea şi energizarea minţii
Între 8 şi 10 octombrie se perfectează o serie de conjuncţii între planetele din Balanţă. Relaţiile sunt cuprinse de dinamism şi de un spirit războinic. Căutăm să păstrăm măsura şi diplomaţia, însă avem nevoie să ne impunem în forţă punctele de vedere. Reflectăm asupra comportamentelor celorlalţi. Ezitarea şi amânarea acţiunilor ne pot irita. Anumite activităţi de echipă aduc rezultate excelente, însă depinde de noi cum ne selectăm compania.

Saturn (Vărsător) în mers direct: înaintăm în ceea ce avem de construit
Din 11 octombrie, Saturn îşi reia mersul direct şi începe să construiască ultima dintre cele trei cuadraturi cu Uranus ale acestui an, care se va perfecta în 24 decembrie. După patru luni de revizii ale structurilor construite până acum, ne reorientăm atenţia asupra a ceea ce avem de construit mai departe. Încercăm să îmbinăm inovaţia, progresul, integritatea, crearea de reguli corecte pentru toţi, răbdarea. Ridicăm ziduri de rezistenţă împotriva controlului abuziv.

Soarele (Balanţă) în trigon cu Jupiter (Vărsător): bonomie şi jovialitate
Pe 15 octombrie Soarele şi Jupiter ajung într-un aspect armonios care ne imprimă o dispoziţie exploratoare. Ne identificăm cu viziuni şi aspiraţii înalte şi ne stabilim scopuri măreţe. Spiritul camaraderesc ne aduce în compania unor oameni care ne ajută să facem salturi evolutive importante. Avem senzaţia că universul ne surâde, dar este bine să evităm excesele şi grandomania. AstroDex recomandă să ne lăsăm ghidaţi de înţelepciunea noastră interioară.

Mercur (Balanţă) şi Jupiter (Vărsător) în mers direct: avânt spre informaţii noi
Mercur şi Jupiter îşi încheie în aceeaşi zi perioadele de retrogradare, în data de 18. Are loc o realiniere a gândirii la evenimentele şi dinamicile exterioare. Ne simţim mintea mai limpede, iar comunicarea cu cei din jur îşi reia ritmul obişnuit. Ne implicăm în proiecte noi legate de studiu şi călătorii. Avem încredere în judecata noastră şi simţim o mare sete de cunoaştere. Căutăm partenerii potriviţi de studiu şi de conversaţie.

Horoscop octombrie 2021. Marte (Balanţă) în trigon cu Jupiter (Vărsător): gesturi largi şi cooperare
Pe 19 octombrie, Marte şi Jupiter se află în aspect armonios. Avem încredere în forţele noastre şi în eficienţa acţiunilor întreprinse. Unele eforturi de echipă pot fi recompensate frumos. Ne extindem sfera asocierilor şi ne mobilizăm mai uşor dacă acţionăm pentru sau alături de alţii. Tratăm subiecte legate de concurenţă şi luptă cu onoare şi generozitate. AstroDex recomandă să nu devenim prea indulgenţi cu noi înşine şi să ne mobilizăm spre acţiuni concrete.

Soarele în Scorpion: intensitate şi transformare
Pe 23 octombrie Soarele intră în Scorpion. Ne conectăm la emoţiile adânci şi parcurgem o fază de transformare a energiei reprimate. Învăţăm să ne ghidăm după intuiţie şi să eliminăm ceea ce este toxic în vieţile noastre. Dorim intensitate şi ne putem accesa mari surse interioare de putere. Creăm contacte profunde cu alţi oameni şi devenim asemeni unor psihologi sau detectivi. Dacă ne confruntăm fricile, căpătăm mai multă încredere în noi.

Horoscop octombrie 2021.  Venus (Săgetător) în cuadratură cu Neptun (Peşti): imaginaţie şi iluzie în relaţii
Pe 27 octombrie, Venus şi Neptun formează un aspect tensionat care ne atenţionează asupra tendinţei de a visa cu ochii deschişi. Dacă proiectăm asupra altor oameni visurile noastre cele mai frumoase, am putea fi dezamăgiţi de testul realităţii. Dacă ne înălţăm deasupra ataşamentelor lumeşti şi ne conectăm la iubirea universală, putem resimţi o stare binecuvântată de transcendenţă. Avem nevoie de sinceritate radicală în dragoste.

Soarele (Scorpion) în cuadratură cu Saturn (Vărsător): seriozitate extremă
Pe 30 octombrie, Soarele şi Saturn dictează maturitate şi responsabilitate, dar ne pot induce şi unele comportamente frustrate, rigide. Analizăm cu răceală rece situaţiile. Luăm decizii autoritare. Putem intra în conflict cu persoane aflate în poziţii de control. Ne lovim de blocaje şi restricţii, dar în acelaşi timp putem găsi forţa interioară de a distruge sisteme care sfidează normalitatea şi dreptul fiecăruia la fericire, dezvoltare, autoafirmare.

Horoscop octombrie 2021. Se anunta rasturnari de situatii, toate zodiile sunt afectate

Marte în Scorpion: acţiuni penetrante
Tot în 30 octombrie sărbătorim şi intrarea lui Marte în semnul său de domiciliu nocturn, Scorpionul. Pasiunea ne conduce spre gesturi intense, energice. Emanăm magnetism şi dorinţe puternice. Este bine să fim atenţi la tendinţa spre comportamente compulsive, manipulare şi răzbunare. Putem oscila între extreme: fie nu avem deloc încredere în forţele noastre şi ne ascundem, fie suntem capabili de acţiuni radicale.

Cerul de octombrie ne aduce, aşadar, evenimente planetare deosebite. Sub impactul cumulat al celor patru planete care îşi reiau mersul direct, ne putem aştepta la o modificare de fond a atmosferei generale. Prima parte a lunii ne oferă o perioadă de analiză şi introspecţii, multe dintre acestea legate de relaţii şi colaborare. Suntem invitaţi să îmbinăm eleganţa, tolerarea paradoxurilor, cu fermitatea alegerilor drepte şi a respingerii căilor nepotrivite.

Horoscop Mariana Cojocaru toamnă 2021: Vine Mercur retrograd cu conflicte, probleme de sănătate, trădări în dragoste

Horoscop octombrie 2021.  Mișcarea planetelor și evenimente astrologice
Soarele tranzitează Balanţa până pe 23 octombrie, ora 07:52, când intră în Scorpion;
Lună Nouă în Balanţă pe 6 octombrie, ora 14:06; Lună Plină în Berbec pe 20 octombrie, ora 17:58;
Mercur tranzitează Balanţa şi îşi reia mersul direct pe 18 octombrie, ora 18:08;
Venus tranzitează Scorpionul până pe 7 octombrie, ora 14:22, apoi intră în Săgetător;
Marte tranzitează Balanţa până pe 30 octombrie, ora 17:22, apoi intră în Scorpion;
Jupiter îşi continuă tranzitul prin Vărsător şi îşi reia mersul direct pe 18 octombrie, ora 07:43
Saturn îşi continuă tranzitul prin Vărsător şi îşi reia mersul direct pe 11 octombrie, ora 04:48;
Uranus retrograd îşi continuă tranzitul prin Taur;
Neptun retrograd tranzitează în continuare Peștii;
Pluton îşi continuă tranzitul în semnul Capricornului şi îşi reia mersul direct pe 6 octombrie, ora 15:04.

Sursa: astrodex.ro