Hosni Mubarak este ELIBERAT CONDIŢIONAT. Fostul preşedinte egiptean va fi judecat pentru îmbogăţire

Un tribunal egiptean a acceptat cererea de eliberarea condiţionată a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, într-un caz de îmbogăţire ilegală, dar fostul lider autoritarist va rămâne în detenţie cel puţin 48 de ore, afirmă surse judiciare.

RomaniaTV.net
21 aug. 2013, 13:39
Hosni Mubarak este ELIBERAT CONDIŢIONAT. Fostul preşedinte egiptean va fi judecat pentru îmbogăţire

 Un tribunal din Egipt a decis judecarea în libertate a lui Hosni Mubarak într-un dosar în care este acuzat de îmbogăţire ilegală.  Mubarak este cercetat în patru dosare, referitoare la implicare în reprimarea manifestaţiilor şi acte de corupţie. Anterior, el a obţinut de trei ori eliberarea condiţionată.

Mubarak va rămâne în detenţie cel puţin 48 de ore, în aşteptarea apelului procurorilor. Decizia de miercuri nu înseamnă că Mubarak a fost achitat în cazul suspiciunilor de primire a unor cadouri în valoare de 11 milioane de dolari din partea ziarului de stat Al-Ahram. Însă, potrivit analiştilor, este unul dintre ultimele obstacole judiciare în calea eliberării fostului lider autoritarist de la Cairo, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, Mubarak, în vârstă de 85 de ani, a fost achitat într-un caz de fraudă. În plus, Mubarak urmează să fie rejudecat în procesul privind reprimarea manifestaţiilor din 2011, în contextul în care sentinţa iniţială de condamnare pe viaţă a fost anulată.