Hotărârea de Guvern cu noile restricţii, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern care prevede noi restricţii pentru limitarea pandemiei, aplicabile de la 1 august, a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seară.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 18:09
Hotărârea de Guvern cu noile restricţii, publicată în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial a fost publicată, vineri seară, „Hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Hotărârea a fost adoptată, joi. de către Guvern şi prevede noi măsuri de limitare a pandemiei, aplicabile de la 1 august.

Masca devine obligatorie în spaţiile publice, chiar dacă este vorba de spaţii în aer liber, dacă Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau o decizie în acest sens. Multe dintre judeţe au anunţat deja o astfel de măsură aplicabilă de sâmbătă.

De asemenea, terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, vineri seară, că CNSU se va reuni online pentru a decide zonele în care terasele, cluburile şi alte localuri vor fi închise la ora 23.00.

Citeşte şi Raed Arafat: Creşterea numărului de cazuri nu se datorează doar litoralului. Asimptomaticii transmit virusul


loading...