Hotelul REX din Mamaia, deţinut de familia lui Dan Adamescu, pe cale să fie vândut! Un important grup israelian e dispus să plătească milioane de euro pentru perla litoralului românesc!

Un dezvoltator imobiliar cu capital israelian şi-a manifestat intenţia de a cumpăra Hotelul Rex din Mamaia, deţinut de familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu.

03 ian. 2022, 22:39
Hotelul REX din Mamaia, deţinut de familia lui Dan Adamescu, pe cale să fie vândut! Un important grup israelian e dispus să plătească milioane de euro pentru perla litoralului românesc!

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat hotelul Rex, în 2006, cu circa 10 milioane de euro de la Viorel Păunescu. Cu 16 ani în urmă, Rex era, cu cele 102 camere, cel mai mare și mai cunoscut hotel de cinci stele de pe litoral, foarte căutat de vedete.

După un incendiu devastator care i-a mistuit acoperişul în 2011, familia Adamescu a vorbit de investiții de câteva milioane de euro în modernizarea acestuia, Rex urmând să fie redeschis în 2014. Au urmat problemele cu justiția ale lui Dan Adamescu, iar hotelul n-a mai fost niciodată deschis. Între timp, pe litoral s-au impus alte branduri care atrag turiștii de lux.

Gigi Becali a făcut ultima ofertă publică pentru achiziția hotelului, în valoare de circa 10 milioane de euro în 2018, însă a renunțat să mai cumpere proprietatea din cauza „situației complicate a actelor“, potrivit surselor Profit.ro. Investițiile în renovarea hotelului, afectat de un incendiu în 2011, sunt estimate la 8-10 milioane de euro, drept pentru care prețul de vânzare a proprietatea ar putea fi de circa 3 milioane de euro, spun sursele Profit.ro.

Citeşte şi Dispare un simbol al Capitalei! Hotelul Intercontinental îşi schimbă numele. Cum se va numi de la 1 ianuarie 2022

Cumpărător este dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe. „Hagag Development Europe are planuri ambițioase pentru România. Urmărim să ne consolidăm poziția pe plan local, atât din punct de vedere al activului existent, cât și din punct de vedere geografic. În acest context, prospectăm activ piața și ne uităm cu atenție la mai multe proprietăți sau terenuri cu potențial, pretabile pentru proiectele rezidențiale sau office, dar și hoteliere”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei.

Dezvoltatorul are un portofoliu local care depășește 200 de milioane de euro, potrivit anunțurilor investitorului. A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro. Hagag mai deține Palatul Știrbei, pentru renovarea căruia a alocat un buget de 20 de milioane de euro; un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; și o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

Construcția hotelului Rex a fost începută în 1936 de către regele Carol al II-lea. A fost inaugurat doi ani mai târziu, fiind considerat încă de pe atunci un hotel de lux.

Citeşte şi Hotelul lui Radu Mazăre, pe lista celor mai luxoase destinaţii din Madagascar. Investiţia fostului primar, apreciată de cea mai mare agenţie de turism din Asia