Hotelurile care îşi instalează staţii de încărcare a maşinilor electrice vor primi 30.000 de euro. Anunţul ministrului Economiei

Hotelurile vor putea accesa noi fonduri nerambursabile de la stat în valoare de 30.000 de euro pentru a-şi monta staţii de încărcare a maşinilor electrice, precum şi panouri solare pentru producerea de energie regenerabilă.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 17:20
Hotelurile care îşi instalează staţii de încărcare a maşinilor electrice vor primi 30.000 de euro. Anunţul ministrului Economiei

„Avem 100 de milioane de euro din Fondul de Mediu cu destinația reducere de CO2 și încă 100 de milioane de euro – acei bani pe care i-am luat de la Agenția de reglementare în Energie, vreo 500 și ceva de milioane de lei – care se vor duce tot către reducerea emisiilor de CO2, către IMM, turism, montarea de panouri solare și rețele pentru încărcarea mașinilor electrice”, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, conform Startupcafe.ro.

Hotelurile vor putea primi fonduri nerambursabile a câte 30.000 de euro.

„Hotelurile vor avea linie dedicată să poată să-și monteze panouri solare și stații de încărcare auto. Va fi automat. Un grant de 30.000 de euro, 100% nerambursabil. Le reduce și costul cu utilitățile, au și posibilitatea de reclamă, ca hotel, fiind în baza de date europeană a stațiilor de încărcare”, a mai spus Popescu, conform sursei citate.

Cei care vor maşină electrică pot primi de la stat 10.000 de euro. Experienţa unui antreprenor pasionat