Hoţii de bancomate au fost arestaţi preventiv. Cum operau cei patru tâlhari

Cei patru hoți ai jafurilor de la bancomate au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt acuzați de producerea unor infracțiuni periculoase, iar anchetayorii au informații că inculpații ar fi autorii unor fapte similare în afara României.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 12:14
Hoţii de bancomate au fost arestaţi preventiv. Cum operau cei patru tâlhari

Cei patru bărbați sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată și distrugere.

Citește și: Noi imagini de la capturarea hoţilor de bancomate. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării ar fi executat roluri bine stabilite. Astfel, unul dintre ei şi-ar fi asumat rolul de lider al grupării infracţionale. El ar fi avut legătură directă cu persoana care i-ar fi furnizat dispozitivele explozive improvizate sau care îi împărtăşea cunoştinţele necesare pentru construirea acestora.

Liderul ar fi decis participarea celorlalţi membri la comiterea faptelor, atribuindu-le acestora rolurile diferite și ar fi stabilit cum să împartă banii obținuți fraudulos. De asemenea, acesta a ales și traseele de deplasare de la locurile de întâlnire spre locurile unde erau amplasate bancomatele.

Cei patru au încercat, în noaptea de miercuri spre joi, un atac în comuna vrânceană la Vulturu, foarte aproape de graniţa cu judeţul Galaţi.

Citește și: Hoţii care au detonat două bancomate în Galaţi, PRINŞI în flagrant. Suspecţii au fost urmăriţi cu elicopterul 

„În noaptea de 21 spre 22 octombrie, în jurul orei 3,10, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiști din cadrul Direcției Operațiuni Speciale au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de patru persoane care au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea, pe care intenționau să le detoneze, în scopul sustragerii sumelor de banilor aflate în interiorul acestuia. Pe parcursul intervenției, s-a folosit armamentul din dotare, cu muniție neletală pentru somație, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă de la fața locului, cu un autoturism, fiind blocate chiar la locul faptei”, concluzionează anchetatorii.

La operaţiunea de prindere în flagrant au participat poliţişti de investigaţii criminale din Galaţi şi Vrancea, dar şi de la Direcția de Investigații Criminale a IGPR. Imediat după ce au fost reţinuţi cei patru suspecţi, 12 percheziţii domiciliare au fost făcute pentru depistarea de probe şi a altor eventuali complici. 12 persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Galaţi.