Hoţii nu se opresc doar la maşini de lux. Două tractoare de 400.000 de euro furate din Germania, descoperite în România

Poliţiştii români au pus sub sechestru două tractoare care au fost furate din Germanaia. Utilajele au fost descoperite de autorităţi în nordul României.

04 apr. 2022, 13:22
Hoţii nu se opresc doar la maşini de lux. Două tractoare de 400.000 de euro furate din Germania, descoperite în România

Cele două tractoare de 400.000 de euro au fost furate pe 23 martie, împreună cu un alt vehicul agricol de la compania Milde din localitatea germană Bornitz, landul Saxonia.

Tractoarele, marca Deutz, au fost găsite la doar trei zile după ce au fost sustrase

„Suntem foarte fericiți de succesul acestei căutări și dorim să mulțumim poliției locale, Departamentului de Stat al Poliției Judiciare și tuturor celor implicați în succesul căutării”, a declarat șeful companiei, Thomas Milde, conform Ziarulromânesc.de.

Autorităţile germane spun că ancheta este în desfăşurare deoarece un al treilea tractor este căutat în continuare.

Citeşte şi: Cu cât se vinde acum un hectar de pășune în România. Prețurile au explodat de-a dreptul!

Două tractoare de 400.000 de euro furate din Germania, descoperite în România. Utilajele fuseseră deja folosite în câmp

Reprezentantul companiei Milde susţine că cele două tractoare fuseseră deja folosite pe un câmp. Acesta a mai spus că urmează să apeleze la o firmă de transport pentru a recupera vehiculele şi a le înapoi proprietarului.

Furtul tractoarelor a avut loc chiar pe drumul principal din localitatea Bornitz. Pentru a le găsi, poliția germană a survolat zona cu mai multe elicoptere.

„Încă nu-mi vine să cred, acesta este un eveniment unic în istoria de 60 de ani a companiei noastre”, a spus, șocat, Thomas Milde imediat după furt.

În total, valoarea tractoarelor furate se ridică la aproximativ 400.000 de euro, conform Agrointel.ro.

BMX X6 furat din Italia, confiscat de poliţişti în vama Albița

Pe 21 februarie, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW X6, an de fabricaţie 2009, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

„În ziua de 21 februarie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dubla cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani. Bărbatul transporta, cu ajutorul unei platforme, un autoturism marca BMW, model X6, an de fabricaţie 2009.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că, la rugămintea proprietarului, trebuia să transporte autoturismul din Italia în Ucraina. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de 75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Citeşte şi: Un bărbat din Germania s-a vaccinat de aproape 90 de ori împotriva coronavirus pentru a vinde apoi certificatele COVID