Hoțul cult. Un bărbat a furat un teanc de cărți dintr-o cafenea, dar le-a adus înapoi după ce a citit una

O cafenea din Botoșani a fost jefuită. Hoțul a furat mai multe cărți, dar ulterior le-a returnat proprietarului, după ce acesta a scris un mesaj pe social media.

26 ian. 2024, 11:45
Hoțul cult. Un bărbat a furat un teanc de cărți dintr-o cafenea, dar le-a adus înapoi după ce a citit una

Un bărbat a decis să dea o spargere la o cafenea din centrul orașului Botoșani, fără să să gândească la faptul că acest lucru i-ar aduce ”faima” pe internet. Astfel că într-o dimineață geroasă de iarnă, pe la ora 5, individul a intrat și, fără să ia alte obiecte de valoare, s-a dus la raftul cu cărți și s-a servit în voie. Camerele de supraveghere ale localului au surprins momentul în care hoțul alege cu grijă cărțile, le răsfoiește preț de câteva clipe și le cară apoi pe terasa cafenelei, scrie fanatik.ro. Totul în doar un minut.

Citește și: Inspectoratul Școlar Cluj cumpără cu 2.500 de euro un aparat de „ghicit viitorul” în palmă, pentru orientarea în carieră a elevilor clujeni. Dispozitivul este inventat de un român

Proprietarii cafenelei nu au depus plângere la Poliție, dar au publicat imaginile cu furtul pe internet și i-au cerut să le returneze.

„La Botoșani se fură cărți. Momentul mult așteptat. Să se fure ca să se citească. Ar fi fost bine să fie așa. Dimineață, la 5 jumătate, a venit un domn, a furat 5-6 cărți de afară din biblioteca noastră, deci nu a intrat în cafenea. Aveam un lacăt, dar mic, provizoriu. A furat și un telefon retro pe care-l aveam noi cu disc, receptor și un difuzor, o boxă la care cântă muzică afară.”, a scris patronul cafenelei pe Facebook.

Citește și: Modificări majore la actele de stare civilă începând din acest an. Ce se întâmplă cu certificatele de naștere, căsătorie, divorț și deces emise în ultimii 100 de ani

După ce imaginile s-au viralizat, hoțul a decis să înapoieze proprietarului toate cărțile furate. Ca și răsplată, patronul a decis să-i facă cadou una dintre cărțile pe care le furase.