House of Art a intrat în insolvenţă

Cel mai mare retailer autohton de fashion a intrat în insolvenţă la începutul acestui an.

27 ian. 2012, 10:25
House of Art a intrat în insolvenţă

Firma Staff Collection SRL, care deţine cea mai mare reţea locală de magazine de confecţii, a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti pe data de 13 ianuarie 2012. Tribunalul a acceptat cererea firmei la data de 16 ianuarie şi a dispus deschiderea generală a procedurii de insolvenţă. De asemenea, Tribunalul a mai decis ca data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor să aibă loc la data de 8 martie 2012, iar Casa de Insolvenţă Transilvania a fost numită administratorul judiciar al Staff Collection SRL.

Firma Staff Collection a încheiat anul 2010 cu datorii de 19,8 milioane de euro şi cu o pierdere netă de 4,5 milioane de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cifra de afaceri înregistrată în 2010 a fost de 13,6 milioane de euro, iar cheltuielile totale au fost de 21,4 milioane de euro.

Afacerea a fost înfiinţată în urmă cu aproape 17 ani de către Olivera Miheţ, Daniela Ciucilovici Berciu, sora geamănă a acesteia, Doru Florin Miheţ, soţul Oliverei şi Ionel Petruţa, vărul acestuia din Alba Iulia.

Compania mai este implicată şi în dezvoltarea altor branduri de magazine, cum sunt Fox, Levi’s şi Esponge, prin firma Corssa SRL, care şi-a cerut la rândul ei insolvenţa tot pe data de 13 ianuarie. Tribunalul Bucureşti a acceptat şi această cerere, iar prima şedinţă a adunării generale a creditorilor a fost stabilită pentru data de 20 martie. Şi de insolvenţa acestei firme se ocupă tot Casa de Insolvenţă Transilvania. În 2010, Corssa a încheiat anul 2010 cu datorii de 14,2 milioane de euro şi o pierdere netă de 3,9 milioane de euro. Cifra de afaceri a fost de 12 milioane de euro.