Hugo Chavez a plecat în Cuba pentru a fi operat din nou de cancer

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a plecat în Cuba, luni dimineaţă, pentru a fi operat din nou de cancer, a anunţat pe contul său Twitter ministrul Comunicaţiilor, Ernesto Villegas.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 12:44
Hugo Chavez a plecat în Cuba pentru a fi operat din nou de cancer

„Preşedintele Chavez a plecat din Maiquetia spre Havana pentru a fi operat. Imagini vor fi oferite la ora şapte, la televiziunea VTV”, a scris ministrul.

Chavez, în vârstă de 58 de ani, aflat la putere începând din 1999, l-a desemnat pe vicepreşedintele Nicolas Maduro ca posibil succesor, solicitând venezuelenilor să voteze pentru acesta în cazul în care va fi declarat inapt pentru exercitarea funcţiei.

„Din cauza altor câtorva simptome, am decis împreună cu echipa medicală să procedăm la examene (…). Din nefericire, în acest bilanţ exhaustiv, a apărut prezenţa câtorva celule maligne recente”, a declarat Chavez pentru un post de radioteleviziune.

„Este absolut indispensabil să fiu supus unei noi intervenţii chirurgicale, care este necesar să aibă loc în zilele următoare”, a adăugat el. Medicii săi au preconizat că aceasta va avea loc la sfârşitul săptămânii, a dezvăluit preşedintele.

„Dacă se întâmplă ceva care să mă facă să fiu declarat inapt în vreun fel, Nicolas Maduro se află în situaţia de a asuma, aşa cum impune Constituţia, perioada de interimat până la convocarea de noi alegeri. Îl veţi alege pe Maduro preşedinte al Republicii, dacă veţi acţiona potrivit sentimentelor mele”, a declarat Hugo Chavez.