Hugo Chavez a transmis electoratului că s-a „vindecat complet” de cancer

Preşedintele Venezuelan, care suferă de cancer şi a avut deja două operaţii şi mai multe tratamente, susţine acum că este vindecat complet şi că va candida pentru al treilea mandat consecutiv la alegerile din toamnă. Luna trecută, surse medicale de la Caracas spuneau exact contrariul, afirmând că Chavez ar putea chiar să nu mai prindă alegerile.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 19:18
Hugo Chavez a transmis electoratului că s-a „vindecat complet” de cancer

„Liber,liber, total liber (de cancer, n.r.)”, le-a răspuns el pe un ton extrem de optimist reporterilor care l-au întrebat dacă a reuşit să se vindece complet de cancer.

Liderul socialist venezuelan Hugo Chavez , în vârstă de 57 de ani, a fost diagnosticat cu cancer în zona pelviană în 2011. La sfârşitul aceluiaşi an, după operaţii şi tratamente făcute în Cuba şi Venezuela, Chavez se declara „vindecat”, însă boala a recidivat în februarie. Acum, după alte tratamente şi operaţii, el se declară din nou vindecat total şi a anunţat că îşi începe campania pentru alegerile prezidenţiale din 7 octombrie.

După o conferinţă de presă de pest 4 ore, Chavez dădea impresia că este plin de energie, fapt ce îi susţinea şi declaraţiile de însănătoşire totală. Chavez ştie că starea sănătăţii sale este cartea cea mai importantă pe care o pune în jocul puterii, transmiţindu-i astfel electoratului mesaje pozitive. Chavez a promis că, începând de joi, va face campanie pe străzi, anunţând că va merge „în caravană” electorală în mai multe regiuni din Venezuela, ca să stea personal de vorbă cu oamenii.

„Chavez, uraganul Bolivar, se întoarce în stradă!”, a declarat el, făcând aluzie la idolul său spiritual, eroul independenţei Venezuelei, Simon Bolivar.

Preşedintele venezuelan conduce în sondajele de opinie, dar totuşi fără o diferenţă prea mare faţă de contracandidatul său Henrique Capriles – un fost guvernator de centru-stânga în vârstă de 39 de ani, care a străbătut aproape toata ţara mergând „din casă-n casă”, într-o demonstraţie de tinereţe şi energie ce contrastează puternic cu starea lui Chavez.

În ciuda optimismului lui Chavez, medicii se arată mai rezervaţi, afirmând că este imposibil ca o persoană să fie declarată complet vindecată mai devreme de cel puţin doi ani de la ultimul tratament medical pentru cancer.