Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept

Dacă avem SUV-uri urbane, de ce nu am avea şi pick-up-uri urbane? La început de 2015, la Detroit, Hyundai a prezentat Santa Cruz Crossover Truck Concept, un show-car încadrat în această nouă nişă de autovehicule polivalente, la modă. Alegerea evenimentului american pentru prezentarea acestui concept nu este întâmplătoare, pe piaţa din SUA pick-up-urile fiind în continuare la mare căutare.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 08:18

Ideea unui pick-up de oraş, de dimensiuni compacte, dotat cu ultimele gadgeturi şi echipamente hi-tech, nu este tocmai nouă. Cu acest concept auto a cochetat şi Renault, cu Duster Oroch, un model destinat petrecerii timpului liber atât în oraş, cât şi în afara lui. Hyundai a profitat de Salonul Auto de la Detroit şi a prezentat Santa Cruz Crossover Truck Concept, testând apetitul americanilor pentru un posibil pick-up urban, care abandonează însă gabaritul imens al vehiculelor de acest gen în favoarea unor dimensiuni mai mici, specifice clasei compacte.

Constructorul coreean descrie Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept drept un pick-up destinat utilizării preponderent citadine, care va fi pe placul “generaţiei Y” americane. Prin asta a se înţelege tinerii sub 30 de ani, care locuiesc în oraş şi au un interes deosebit pentru lucrurile la modă. Din punct de vedere al caroseriei, Santa Cruz Crossover Truck Concept este un pick-up clasic, cu 5 locuri şi spaţiu de depozitare în benă. Noutatea o reprezintă absenţa montantului central, cele 4 uşi deschizându-se în sens opus.

Atipic pentru conceptele prezentate de constructorii auto în ultima vreme, Hyundai nu adoptă pentru Santa Cruz Crossover Truck Concept tehnologia hibridă, preferând soluţia unui motor clasic. Chiar dacă în acest caz clasic înseamnă un propulsor diesel, tip de motor care nu este încă pe placul americanilor. Astfel, sub capotă regăsim dieselul de 2 litri CRDI, care dezvoltă 190 CP şi 407 Nm. Tracţiunea este integrală, iar consumul mediu estimat de coreeni este de 7.8 l/100 km.

(w500) Hyundai Sa

Deocamdată nu este prevăzută intrarea în producţie a acestui concept. Totuşi, oficialii Hyundai au precizat că, în funcţie de reacţiile şi interesul pieţei, posibilitatea realizării unui model de serie nu este exclusă.