Un mare pas înainte: noua generaţie Hyundai i20

Hyundai a prezentat oficial, la Salonul Auto de la Paris, noua generaţie i20. Era şi cazul, vechiul i20 fiind cel mai învechit model din gama constructorului coreean. O maşină corectă, dar care putea trece lejer neobservată pe stradă. Lucrurile se schimbă odată cu apariţia noului i20: coreenii propun un nou look, mai modern, pentru un model care atacă serios concurenţa din clasa mică.

RomaniaTV.net
09 oct. 2014, 12:36

Pe lângă capitolul design, noua generaţie Hyundai i20 vine cu plusuri sesizabile şi în domeniul habitabilităţii. Lungimea creşte cu 95 mm, iar ampatamentul cu 45 mm, ajungând astfel la 2.570 mm. Conform oficialilor coreeni, noul i20 este unul dintre cele mai spaţioase şi confortabile modele din clasa mică. Volumul portbagajului creşte de la 295 la 320 de litri, o valoare demnă de un model compact.

Schimbările pozitive de la exterior se regăsesc şi la interior. Planşa de bord are un design curat, departe de stilul banal al primului i20, comenzile sunt grupate logic, iar calitatea este în net progres. Sunt disponibile patru variante de ambianţă pentru habitaclu: “Elegant Beige”, “Grey Blue”, “Cappuccino” şi “Comfort Grey”. Arată bine, dar aici am o menţiune de făcut: Hyundai Romania are o politică cel puţin ciudată în ceea ce priveşte configurarea maşinilor comercializate pe teritoriul ţării noastre. De exemplu, nu există nici măcar opţional sistem de navigaţie în oferta pentru i30. Rămâne de văzut în ce variante de echipare şi cu ce opţionale va fi disponibil noul i20.

Actualul i20 este propus în două variante de motorizare: 1.25 litri pe benzină (85 CP) şi 1.1 litri diesel (75 CP). Aceste propulsoare, la care se adaugă dieselul de 1.4 litri şi 90 CP, vor fi preluate şi de noua generaţie. Dezamăgiţi? Aveţi un pic de răbdare, până în 2015, când Hyundai anunţă lansarea unui nou motor în 3 cilindri, turbo.