I-a trecut vremea: iPod, unul dintre cele mai populare gadgeturi din lume, nu se va mai fabrica

iPod, unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite gadgeturi de-a lungul timpului, capitulează.

11 mai 2022, 21:30
I-a trecut vremea: iPod, unul dintre cele mai populare gadgeturi din lume, nu se va mai fabrica

Dezvoltarea accelerată a industriei IT&C presupune anual produse și servicii inovative, dar și trecerea pe „linie moartă” a unor dispozitive care până de curând erau foarte populare.

Moment istoric pentru Apple și totodată, pentru industria gadgeturilor: gigantul american a anunțat că nu va mai produce unul dintre cele mai de succes produse ale sale, iPod-ul.

Compania înființată de Steve Jobs a anunțat că va renunța la legendarul player la 20 de ani de când a lansat primul model din serie.

 

Cifrele iPod-ului, MP3 player-ul care a făcut senzație la începutul anilor ‘2000

 

Primul iPod a fost scos pe piață în anul 2001, iar cea de-a șaptea generație, ultima de altfel, a fost lansată în anul 2019. Primul model cu MP3 putea stoca până la 1.000 de melodii, informează The Guardian. În 2011, Apple deținea 70% din piața globală de MP3 playere, cu peste 400 de milioane de bucăți vândute.

În ultimii ani, din ce în ce mai puțini consumatori de tehnologie au cumpărat celebrul player de muzică, în contextul în care smartphone-urile au „mușcat” puternic din segmentul electronicelor. Inclusiv aparatele foto compacte s-au confruntat cu un puternic declin, după ce piața de smarthpone-uri s-a dezvoltat într-un ritm accelerat. Tonul l-a dat primul model iPhone, lansat în anul 2007.