„I se părea că este invincibil”. Cum îl descriu foştii premieri PSD pe Liviu Dragnea, la un an de la încarcerarea lui

"Dragnea a fost un foarte bun organizator, poate cel mai bun pe care l-a avut PSD în istoria sa", "un om politic care era atent, chiar foarte atent la toate amănuntele", "I se părea că este invincibil", "un lider puternic, (...) dar a făcut greşeli de comunicare şi abordare a anumitor subiecte". Aşa îl descriu foştii premieri PSD pe Liviu Dragnea, la un a de când acesta a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 09:56
„I se părea că este invincibil”. Cum îl descriu foştii premieri PSD pe Liviu Dragnea, la un an de la încarcerarea lui

Sorin Grindeanu

Aş împărţi perioada în care a fost preşedinte Liviu Dragnea în PSD în două perioade. Primul an, primul an şi jumătate, a aşezat foarte bine partidul pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016 şi le-am câştigat. A ştiut foarte bine să organizeze PSD, ceea ce arată o capacitate foarte bună de organizare, având în vedere experienţa sa de secretar general al PSD. Aceea a fost perioada în care lucrurile au mers cum trebuie.

Partea cealaltă, din momentul în care s-au câştigat alegerile, s-a depărtat tot mai mult de baza partidului şi de agenda cetăţeanului. Grupul de decizie s-a restrâns tot mai mult, ceea ce l-a dus în anumite situaţii să ia decizii total greşite.

Dragnea a fost un foarte bun organizator, poate cel mai bun pe care l-a avut PSD în istoria sa.

Un om politic care era atent, chiar foarte atent la toate amănuntele, se apleca cu atenţie la toate problemele. Un om politic care a suplinit prin această atenţie şi rigurozitate o anumită lipsă de carismă, pentru că nu a fost un personaj cu carismă. Un om, care cu bune şi cu rele, a cam marcat istoria PSD şi a marcat-o şi cu bune şi cu rele.


Mihai Tudose

A fost dezastruos. Nici măcar nu vreau să îmi mai amintesc. Mandatul lui Dragnea în fruntea PSD a început bine, dar s-a terminat prost.

Concluzia, în general, este cum se termină, nu cum începe.

Nu face parte din subiectele mele preferate. I se părea că este invincibil.

Percheziţii la fosta consilieră a lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă în Zalău. Ce au descoperit anchetatorii

 

Viorica Dăncilă

Nu am vorbit cu Liviu Dragnea din seara alegerilor europarlamentare. Trebuie să ne asumăm conducerea fiecărui lider al partidului, să ne asumăm din greşelile pe care le-am făcut şi să mergem mai departe fără a repeta acele greşeli.

Au fost momente când am avut divergenţe, dar am mers pe linia respectării programului de guvernare.

A fost un lider puternic, un om care avea experienţă de conducere şi administraţie, dar a făcut greşeli de comunicare şi abordare a anumitor subiecte. Aici aş face o singură referire: a adus în prim plan subiectul justiţiei şi nu a lăsat să iasă în prim plan şi alte subiecte legate de programul de guvernare.