Ia o cană de cenușă și toarn-o peste castraveții din grădină. Rezultatele sunt uimitoare!

Primăvara și-a intrat total în drepturi, iar românii își pregătesc grădinile cât se poate mai bine. Pomii sunt văruiți, se plantează alte soiuri noi, iar grădina se transformă într-un adevărat sanctuar.

05 apr. 2022, 11:51
Ia o cană de cenușă și toarn-o peste castraveții din grădină. Rezultatele sunt uimitoare!

Ia o cană de cenușă și toarn-o peste castraveții din grădină. Un îngrășământ natural bun pentru grădină este chiar cenușa, însă trebuie să avem mare grijă la modul în care o folosim. Astfel, cenuşa nu este recomandată pentru solurile alcaline având în vedere că le alcalinizează și mai mult. Pe când fertilizrea solului acid transformă reacția în una neutră.

Ia o cană de cenușă și toarn-o peste castraveții din grădină

Castraveților, în perioada de formare, le lipsește foarte mult potasiul și calciul. Iată de ce, pentru a îmbunătăți maturarea legumelor, plantele se udă, la începutul perioadei de înflorire, cu infuzie de cenușă.

Castraveții, cultivați în câmp deschis, se fertilizează adăugător prin metoda foliară: se stropesc cu decoct de cenușă, astfel încât toată suprafața frunzelor să fie acoperită cu depuneri de culoare cenușie. În perioada de creștere activă și de formare a mugurilor se efectuează câte 3-4 fertilizări pe lună.

Pulberea de cenușă uscată poate fi folosită toamna sau primăvara în zona alocată pentru castraveți. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie adăugat în sol după săpătură, amestecat cu compost în proporție de 100 g pe metru pătrat. m zona de paturi de castraveți. Cenușa introdusă în sol crește activitatea microorganismelor benefice care îl locuiesc și atrage, de asemenea, râme care prelucrează materiale organice în sol. Din aceasta, solul devine mai liber și mai fertil.

Cum se prepară infuzia de cenușă:

În formă lichidă, în soluție apoasă, cenușa este folosită pe scară largă pentru hrănirea castraveților de orice soi sau hibrizi. Pentru tratamentul semințelor trebuie să luați 1 lingură. l. praf de cenușă, dizolvați-l în 2 l de apă și lăsați să se infuzeze timp de 2 zile. După aceasta, soluția rezultată trebuie filtrată, după înmuierea semințelor în ea timp de 5 ore. Din aceasta, acestea vor încolți mai degrabă, iar lăstarii de castraveți vor fi mai sănătoși și mai puternici, vor crește mai repede.

Puteți hrăni castraveții cu cenușă deja în stadiul de răsad, în faza apariției a 2-3 frunze reale și pe întreaga perioadă a sezonului lor de creștere. Pentru prima hrănire a plantelor, trebuie să pregătiți o astfel de soluție: 10 linguri. l. dizolva pulberea de cenușă în 10 l de apă caldă și lasă să insiste timp de o săptămână. După aceasta, este necesar să se strecoare soluția și să se udă plantele de castraveți, turnând 1 litru de lichid sub fiecare rădăcină. Un astfel de îngrășământ trebuie aplicat nu mai mult de 1 dată pe săptămână. În aceleași proporții, cenușa este crescută pentru hrănirea castraveților atunci când au primele flori.

Citește și: Pune zahăr în șampon înainte să îl folosești. Trucul pe care orice român trebuie să îl știe. Rezultatul este uimitor!
Când plantele încep să dea roade activ, trebuie să pregătească o astfel de soluție: 3 lingurițe. l. Turnați pulbere de cenușă în 3 litri de apă și fierbeți timp de 30 de minute. După răcire, acesta trebuie, de asemenea, filtrat și volumul acestuia trebuie adus până la 10 litri. Cu această soluție, pulverizați toate părțile plantelor din pistolul de pulverizare. Puteți efectua o astfel de hrănire în timpul sezonului în mod repetat, aproximativ la fiecare 10 zile, până la sfârșitul sezonului de creștere a castraveților.

Citește și: Pune câteva boabe de orez în șifonier. Trucul ieftin care îți va transforma întreaga garderobă! Toate româncele trebuie să îl cunoască!