IADUL BUCĂTARILOR 2014: Începe bătălia cratiţelor în BUCĂTARIA IADULUI

IADUL BUCĂTARILOR 2014: Chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea se pregătesc să înceapă o nouă emisiune tv, "Iadul bucătarilor, însă până atunci, cei trei reputaţi maeştrii în arta gastronomiei ne atrag atenţia asupra unor greşeli frecvente pe care le facem atunci când gătim şi de care ar trebui să ne ferim.

RomaniaTV.net
15 sept. 2014, 09:29
IADUL BUCĂTARILOR 2014: Începe bătălia cratiţelor în BUCĂTARIA IADULUI

IADUL BUCĂTARILOR 2014: După părerea lui Florin Dumitrescu, românii au câteva metode nu tocmai corecte de a găti, dar care pot fi remediate. „Folosim aragaze prea mici, care nu îţi permit să lucrezi la mai mult de două focuri simultan, se întrebuinţează cuţite de proastă calitate şi neascuţite, tocătoare de lemn prea mici pe care nu poţi tăia nici măcar o roşie, se bate carnea atunci când nu trebuie (chiar dacă nu face şniţel, românul e obişnuit să bată carnea înainte să o gătească, deşi carnea ar trebui mai degrabă uşor masată, aplatizată cu mâna), nu se foloseşte un vin bun, de calitate pentru gătit (mulţi se gândesc că dacă pun vin la mâncare poate fi unul ieftin, de proastă calitate)”, a spus juratul emisiunii într-un recent interviu pentru ziarulring.ro. 

Cel mai puţin pretenţios dintre cei trei prieteni s-a dovedit a fi Cătălin Scărlătescu, care a trecut şi el prin momente delicate în bucătărie: „Sunt momente când nu faci nimic greşit şi tot nu-ţi iese. Vă sfătuiesc să vă urmaţi bunul-simţ şi instinctul şi vă daţi singuri seama unde aţi greşit sau ce vă lipseşte”.

Sorin Bontea are şi ele câteva sfaturi pentru cei care iubesc să petrecă timpul în bucătărie şi care ar putea face mici „erori”: „Nu se încinge tigaia înainte să se pună ulei în ea, nu se gustă mâncarea, se fierb pastele în apă prea puţină şi fără sare, după care se trec prin jet de apă, se decongelează şi apoi se recongelează produse, se sărează carnea înainte de a fi gătită”.

De asemenea, Cheful îi îndeamnă pe cei care se apucă de „bucătăreală” să ţină cont şi de următoarele aspecte: „Să aibă cuţite de calitate, tigăi bune, să folosească ingrediente proaspete, de calitate, cât mai puţin congelate, să se documenteze pe cât posibil din cărţi de specialitate”.

IADUL BUCĂTARILOR 2014: Cine sunt ajutoarele Chef-ilor

Dupa ce au fost jurizati de temutii chefi Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu, au trecut de cealalta parte a baricadei: Mimi Nicolae si Alex Petricean (D’Artagnan) sunt sous chefi in bucataria show-ului “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor” de la Antena 1. 

„Este minunat sa lucrezi cu cei trei chefi, sunt oameni in adevaratul sens al cuvantului si profesionisti desavarsiti. Nu am mai lucrat cu nici unul dintre ei, insa pot spune ca e minunat. Dincolo de oboseala si stresul de la filmari – pentru ca nu e usor in bucatarie – am parte de o experienta fantastica. Cel mai frumos este ca sunt acolo, cu ei, in acest proiect. Pentru mine este apogeul”, spune Mimi.

La randul lui, Alex Petricean spune ca si pentru el cooptarea in acest proiect este extrem de importanta: „Pentru mine, aceasta postura de sous chef intr-un show TV de talia aceasta este o confirmare ca tot ce am facut in cele 30 de luni de bucatarie profesionista a fost cat se poate de corect. Am sacrificat tot ce inseamna placeri personale pentru bucatarie si nu regret nimic.”

Rolul pe care Mimi si D’Artagnan il vor avea in „Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor” este acela de ajutoare de nadejde pentru cei trei jurati si supraveghetori strasnici ai celor 20 de concurenti care au misiunea sa tina restaurantul cu service à la carte. „Rolul meu va fi sa supraveghez una dintre echipe”, spune Mimi, „sa urmaresc tot ce se intampla in bucatarie si sa raportez chefilor. E o experienta diferita de tot ce am facut pana acum, insa faptul ca pot sta in bucatarie este pentru mine foarte important. E un camp de lupta dur, asa ca o sa ma vedeti si iesindu-mi din fire”, mai dezvaluie ea.”

HELL KITCHEN 2014, ANTENA 1:

„Cei 20 de concurenți aleși să intre în bucătăria Hell’s Kitchen muncesc de zor sub supravegherea celor trei jurați, chef Dumitrescu, chef Bontea si chef Scărlătescu, pe un platou de filmare dodat cu tehnologie de ultimă oră, filmat non-stop, cu aproximativ 60 de camere”, se arată într-un comunicat al Antenei 1 citat de paginademedia.ro.

Proiectat de arhitectul Petre Țalea, decorul de la „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” are 1500 de metri pătrați și este format din restaurantul cu o capacitate de 100 de persoane, două bucătării și casa în care stau concurenții pe toată durata concursului, casă formată la rândul ei din living, patru dormitoare și terasă cu jacuzzi.

HELL KITCHEN 2014, ANTENA 1:

Împărțiți în două echipe, cei 20 de concurenți au la dispoziție două bucătării dotate cu utilități de ultimă oră, care conțin câte un bloc termic cu câte 16 focuri, două grill-uri, două plite electrice, cuptoare cu convecție (șase tăvi), dar și câte un cuptor de pizza în fiecare bucătărie, feliatoare, malaxoare și blendere, toate echipamentele făcând parte din linii profesionale.

HELL KITCHEN 2014, ANTENA 1:

În două astfel de bucătării și materiile prime trebuie să fie pe măsură, astfel că la „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” se lucrează cu ingrediente de calitate, atât autohtone, cât și legume exotice, cotlete de miel din Noua Zeelanda, mușchi de vită Black Angus, pești sau fructe de mare mediteraneene, produse asiatice și orientale.

Pregătirea meniurilor se realizează în linii de gătit de inox și cupru, iar servirea se face în vase de porțelan englezesc. Aprovizionarea are loc zilnic.