Iahtul de lux al lui Steve Jobs, confiscat de un designer francez

Publicat: Vineri, 21 Decembrie 2012 17:30 // Actualizat: Vineri, 21 Decembrie 2012 17:30 // Sursa: Mediafax

Venus, impresionantul iaht al lui Steve Jobs, fabricat în Olanda, a fost confiscat la Amsterdam, în urma unui litigiu dintre moştenitorii fondatorului companiei Apple, decedat în octombrie 2011, şi designerul francez Philippe Starck, din cauza unor facturi neplătite.

Foto: playtech.ro

"Iahtul a fost confiscat. Există anumite probleme care trebuie rezolvate, ce au legătură cu două facturi emise de compania Ubik anul trecut, după moartea lui Steve Jobs", a declarat, vineri, Roelant Klaassen, avocatul companiei designerului francez, Ubik.

Având o lungime de 70 de metri, iahtul a fost construit de şantierul navalul olandez Royal de Vries, într-un mic port aflat în sud-estul oraşului Amsterdam.

Moştenitorii lui Steve Jobs afirmă că designerul francez ar trebui să fie plătit cu un procent din costul total de construcţie, însă Philippe Starck consideră că i se cuvine o sumă fixă, stabilită la 9 milioane de dolari, drept plată pentru faptul că a realizat designul interior al ambarcaţiunii, informează dailymail.co.uk.

Roelant Klaassen a spus că Philippe Starck şi Steve Jobs au fost "foarte apropiaţi în perioada de creare a designului" şi la începutul etapei de construcţie. "Acesta este motivul pentru care nu există un acord formal pentru munca realizată".

Avocatul olandez a intrat deja în contact cu Gérard Moussault, reprezentantul moştenitorilor lui Steve Jobs, văduva acestuia, Laurene Powell Jobs, şi cei trei copii ai cuplului, Reed, Erin şi Eve.

"Cel mai important este ca iahtul să poată să navigheze: sperăm că banii vor fi plătiţi în contul avocaţilor şi folosiţi ca o garanţie" pentru ca ambarcaţiunea să poată să ajungă în Statele Unite, chiar dacă cele două părţi nu au ajuns deocamdată la un acord.

Vopsit în alb, iahtul este pilotat prin intermediul a şapte computere iMac, aliniate unul lângă celălalt, în cabina de pilotaj.

Philippe Starck a declarat în 2011 că a colaborat la conceperea designului iahtului, care este menţionat în biografia lui Steve Jobs, decedat pe 5 octombrie 2011, scrisă de Walter Isaacson.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
iaht Steve Jobs iaht Steve Jobs confiscat Steve Jobs
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H