Iahtul de o jumătate de miliard de euro al lui Roman Abramovici este cel mai puternic din lume. Bijuteria va fi gata până în vară FOTO

Roman Abramovici (54 de ani), patronul lui Chelsea, se va putea bucura în curând de cel mai puternic iaht al lumii. Ambarcaţiunea de lux a miliardarului ar putea fi ultima construită pe şantierul naval de la Bremerhaven.

24 feb. 2021, 15:54

„Solaris” este numele iahtului ce măsoară 140 de metri în lungime. Construcția acestuia se apropie cu pași rapizi de final, iar Roman Abramovici ar trebui să își primească nava până la vară, scrie săptămânalul german Focus. Iahtul are 48 de cabine distribuite pe opt punţi şi este deservit de 60 de persoane.

Deşi costurile sunt exorbitante, o jumătate de miliard de euro, iahtul nu se află în în Top 10 cele mai mari iahturi de lux din lume. Focus mai scrie că se află pe locul 14, la egalitate cu cele două  deţinute de Viktor Raschnikow, „Ocean Victory”, livrat în 2014 din Italia, de la Șantierul naval Fincantieri și „Șeherezada”, livrat în 2020 de la Lürssen.

Citeşte şi Dezvăluiri compromiţătoare despre Roman Abramovich. A investit în secret în fotbalişti de la echipe rivale

Totuşi, cele două motoare electrice îl fac pe Solaris să fie cel mai puternic iaht al lumii. Nava lui Roman Abramovici este construită la șantierul naval „Lloyd Werft” din Bremerhaven, Germania. Solaris va avea 48 de cabine și va putea găzdui până la 36 de pasageri, pe lângă echipajul de 60 de membri.

Caracteristici „Solaris”:

Cost: 501 milioane de euro
Lungime: 140 de metri
Tonaj: 11.000
Viteză maximă: 33 km/h
Cabine: 48
Punți: 8
Pasageri: 36 locuri
Echipaj: 60 locuri
Alte dotări: Helipad (platformă de aterizare pentru elicoptere), piscină, club, jacuzzi și spa.

Citeşte şi Adrian Mutu, interviu la BBC, despre scandalul drogurilor şi cariera de antrenor