Iahtul eşuat în Marea Neagră a fost adus la ţărm. Ambarcaţiunea era blocată de două zile în nisip

Proprietarul iahtului care a eşuat într-un banc de nisip, între localităţile constănţene Vadu şi Grindul Chituc, a fost adus la ţărm de către poliţiştii de frontieră, aceştia reuşind, în jurul prânzului, să repună şi ambarcaţiunea pe linia de plutire, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 06:30
Iahtul eşuat în Marea Neagră a fost adus la ţărm. Ambarcaţiunea era blocată de două zile în nisip

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Marius Niculescu, a declarat că proprietarul ambarcaţiunii de lux, Sorin Drugan, în vârstă de 57 de ani, a fost adus la mal, starea lui de sănătate fiind bună.

El a precizat că viaţa proprietarului ambarcaţiunii nu a fost pusă în pericol aşa cum s-a crezut când s-a primit, joi dimineaţă, solicitarea de ajutor.

„Sorin Drugan este un instructor de ambarcaţiuni cu vele, iar în urmă cu două zile a ieşit pe mare cu un grup format din cinci persoane, pentru practică. Yachtul a eşuat într-un banc de nisip, în zona de nord a oraşului Năvodari, în dreptul unei plaje aflată între Vadu şi Grindul Chituc, la câteva zeci de metri de mal, apa mării nefiind adâncă în zona respectivă. Cele cinci persoane au ajuns cu bine la ţărm, dar proprietarul vasului a decis să rămână la bord”, mai spus Marius Niculescu.

Sorin Drugan le-a povestit poliţiştilor de frontieră că vasul a eşuat în urmă cu două zile, iar el a decis să rămână la bord în speranţa că vântul şi curenţii îl vor ajuta să aducă yachtul pe linia de plutire. Vazând că, de fapt, vasul este împins către ţărm, joi dimineaţă s-a decis să ceară ajutor.

În jurul prânzului, cele două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă au reuşit să scoată iahtul de pe bancul de nisip, iar acesta urmează să fie adus în Portul turistic Tomis, la locul lui de ancorare.

Un iaht la bordul căruia se află proprietarul acestuia a eşuat într-un banc de nisip, în apropiere de Năvodari, poliţiştii de frontieră constănţeni fiind solicitaţi, joi dimineaţă, să intervină pentru salvarea bărbatului şi repunerea ambarcaţiunii pe linia de plutire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Marius Niculescu, joi dimineaţă, în jurul orei 08.40, a fost primit un apel de urgenţă de la proprietarul unui yacht de lux – Ajax, sub pavilion România, care a anunţat că ambarcaţiunea a rămas blocată într-un banc de nisip în zona de nord a oraşului Năvodari, între localităţile Vadu şi Chituc, la aproximativ 200 de metri de mal. În zona respectivă au plecat două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă.

Potrivit site-ului circumterra.ro, Sorin Drugan este membru al Yacht Club Regal Roman şi practică yachting-ul de croazieră din 1978. În 2009, Drugan a decis să facă înconjurul lumii pe apă, solitar, fără escală, pe un traseu omologat.