Ialomiţianu: Acordul cu FMI este benefic, dar este făcut să nu intre ţara în incapacitate de plată

PDL denunţă "secretomania" discuţiilor purtate de Guvern cu FMI şi consideră că actualul acord cu Fondul Monetar este unul benefic, dar este făcut pentru a se evita intrarea României în incapacitate de plată în 2015, în timp ce în 2009 România se angaja la implementarea de reforme şi ieşirea din criză, a declarat luni deputatul Gheorghe Ialomiţianu, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 12:34
Ialomiţianu: Acordul cu FMI este benefic, dar este făcut să nu intre ţara în incapacitate de plată

„PDL nu înţelege de ce discuţiile cu FMI se poartă în mare secret. Se utilizează bruiaje pentru telefoanele celor care participă la discuţii. Se foloseşte Poşta militară, atât timp cât toate discuţiile ministerului de Finanţe cu FMI privesc viaţa milioanelor de români’, a declarat Ialomiţianu.

El a subliniat că în fosta sa calitate de ministru de Finanţe a reprezentat Guvernul în negocierile cu FMI, dar situaţii de genul celor pe care le-a menţionat nu s-au întâmplat.

„Ne întrebăm de ce Antonescu consideră acordul cu Fondul Monetar un handicap? Credem că Antonescu a pus în paranteze acordul cu FMI pentru liniştea sa până la alegerile din 2014. PDL consideră că acordul cu FMI este benefic pentru România, pentru că altfel România ar intra în faliment în 2015. PDL nu doreşte ca România să se întoarcă la anul 2008 când s-a aplicat o politică dezastruoasă pentru România şi exista riscul ca România să intre în incapacitate de plată”, a susţinut fostul ministru de Finanţe.

Întrebat dacă PDL va purta discuţii cu delegaţia FMI prezentă la Bucureşti, Ialomiţianu a spus că la partid nu s-a primit o invitaţie în acest sens.

„Nu am primit o invitaţie. Ştiu că în vară FMI a dorit, am avut o întâlnire. Aş fi vrut să mă întâlnesc cu Fondul Monetar. Am înţeles că nici la comisie (parlamentară de resort – n.r.) nu este cert că va fi o întâlnire. Eu le-am spus în vară că vom avea în toamnă o nouă rectificare negativă”, a completat Gheorghe Ialomiţianu.

Citeşte şi: Crin Antonescu: Acordul României cu FMI, un „handicap”, o „situaţie nefericită şi temporară”