Iancu, la DNA: Am venit să dau lămuriri pentru transportul unor persoane la lansarea candidaţilor PSD în 2012

Deputatul Iulian Iancu a declarat joi, la sediul DNA, că a venit pentru a da lămuriri în legătură cu transportul unor persoane, în anul 2012, la lansarea candidaţilor social democraţi pe stadionul "23 August", negând vreo legătură cu dosarul în care este urmărit penal judecătorul CCR Toni Greblă, potrivit Agerpres.

22 ian. 2015, 12:06
Iancu, la DNA: Am venit să dau lămuriri pentru transportul unor persoane la lansarea candidaţilor PSD în 2012

Iancu a precizat că a venit de la ora 13,00, deşi era chemat la ora 14,00.

„Nu ştiu nimic de cazul respectiv (n.r. dosarul lui Toni Greblă). Nu am nicio tangenţă. Nu cunosc de ce este chemat domnul Greblă. Eu vă spun de ce sunt eu invitat: eu sunt invitat pentru transportul de persoane, adică membrii de partid, în anul 2012, la lansarea candidaţilor pe stadionul „23 August”. Acolo sunt semne de întrebare. Tot ce ştiu o să spun cu mare plăcere şi acum şi când ies. Nu m-am ocupat niciodată de transportul de persone în partid şi nici de logistică în partid, dar dacă pot să spun, o să spun cu mare plăcere”, a afirmat Iancu, care a adăugat că e vorba de transportul de persoane de la Bacău la Bucureşti.

Toni Greblă, incident MAJOR de securitate internaţională. Cum a încălcat EMBARGOUL impus Rusiei de UE

El a recunoscut că a fost chemat în calitate de suspect.

Despre finanţarea campaniei electorale, deputatul a spus că acest lucru s-a făcut, în cazul tuturor membrilor de la Bacău, prin cotizaţia membrilor de partid.

Iulian Iancu a menţionat că nu ştie amănunte despre exportul de produse alimentare.”Aud pentru prima dată în viaţa mea de la dvs. (…) Nu ştiu nimic din toate lucrurile pe care le menţionaţi dvs, se poate să fie în dosarul în care este implicat domnul Greblă. Aici este direct legat de transporturi de persoane. Nu am nicio legătură cu cazul acesta”.

Surse judiciare au precizat joi că doi parlamentari ar fi vizaţi în dosarul lui Toni Greblă şi că ar fi vorba de Iulian Iancu şi Lucian Şova.