Ianis Hagi, dorit de Istanbul Başakşehir! Turcii aruncă bomba după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu

Ianis Hagi a pierdut postul de titular la Glasgow Rangers, iar campioana Turciei, Istanbul Başakşehir vrea să profite de acest lucru. Dacă transferul s-ar realiza, fotbalistul român s-ar întoarce în oraşul în care s-a născut în urmă cu 22 de ani.

11 dec. 2020, 19:23
Ianis Hagi, dorit de Istanbul Başakşehir! Turcii aruncă bomba după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu

Ianis Hagi are contract cu Glasgow Rangers până în vara lui 2024, însă nu mai este în graţiile lui Steven Gerrard, astfel că Istanbul Başakşehir vrea să profite de situaţie, scrie Hurriyet. Românul a fost titular în începutul de sezon, apoi a fost trecut pe „linie moartă”. A fost folosit 75 de minute în meciul cu Lech Poznan, din Europa League, doar pentru că echipa sa era calificată în faza următoare a competiţiei. A şi marcat în poarta polonezilor, unul dintre cele mai uşoare goluri din carieră, dar a avut, per total, o evoluţie solidă.

Ianis Hagi, dorit de Istanbul Başakşehir

Ştirea este una surprinzătoare, mai ales după incidentele întâmplate, zilele trecute, la Paris, la partida dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, unde Sebastian Colţescu a fost acuzat de rarism după ce l-a numit pe antrenorul secund, camerunezul Pierre Webo, „ăla negru”.

„O victorie fantastică în deplasare! Sunt încântat că am revenit printre marcatori! Mergem în faza eliminatorie după ce am câştigat grupa. P.S: Am înscris primul meu gol oficial cu capul, în această seară”, a postat Ianis Hagi, pe Twitter.

Ianis Hagi va cere să fie lăsat să plece dacă nu este folosit mai des. Astfel, nu ar fi exclus ca mijlocaşul ofensiv să fie de acord cu un nou transfer, chiar în ţara unde tatăl său a scris istorie. Turcii mai scriu că Ianis Hagi este urmărit, în continuare, de Cagliari, Sampdoria şi Sevilla, dar şi de New York City şi FC Toronto.

Erdogan, preşedintele Turciei, a reacţionat furios la scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu

În acest sezon, Ianis Hagi are două goluri marcat şi opt pase decisive, în 20 de partide disputate. În cariera sa, a mai evoluat pentru FCViitorul Constanţa, Fiorentina, Genk şi Glasgow Rangers. În plus, are şi 14 partide pentru naţionala de seniori a României.