Iarnă 2020-2021. Ministerul Economiei: Stocurile din depozite depăşesc 2,9 miliarde metri cubi gaze

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri anunţă că România este pregătită pentru iarna 2020-2021. Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie, în depozitele de stocare a gazelor naturale sunt 2,9 miliarde metri cubi, iar stocurile de cărbune sunt la un nivel de 820.000 tone, astfel că nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale şi de energie electrică în perioada sezonului rece.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 14:28
Iarnă 2020-2021. Ministerul Economiei: Stocurile din depozite depăşesc 2,9 miliarde metri cubi gaze

„Astăzi, 21 octombrie, a avut loc prima întâlnire a Comandamentului Energetic de Iarnă gestionat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. În cadrul acesteia, s-au trecut în revistă stadiul pregătirilor de iarnă şi măsurile interprinse de operatorii economici din sectorul energetic care au obligaţii în acest sens. Astfel, s-a constatat că măsurile obligatorii privind nivelul de siguranţă şi securitate sunt îndeplinite, nivelul stocurilor de gaze naturale şi cărbune, precum şi nivelul lacurilor de acumulare aflându-se în parametri corespunzători: În depozitele de stocare a gazelor naturale se găsesc 2,9 miliarde metri cubi; stocurile de cărbune sunt la un nivel de 820.000 tone; în ceea ce priveşte stocurile de combustibili, fata de anul precedent, atat stocurile de lignit, cât şi volumul de gaze înmagazinat au valori superioare; gradul de umplere al acumularilor hidroenergetice este în valoare medie de aproximativ 80%, iar debitul Dunării este de circa 7.000 mc/s (în secţiunea Porţile de Fier)”, arată ministerul.

În plus, la grupurile generatoare se află în finalizare ultimele lucrări de reparaţii/remediere, în timp ce operatorii de distribuţie energie electrică şi gaze naturale sunt pregătiţi, de asemenea, cu stocuri de rezervă, în caz de necesitate, spun reprezentanţii Ministerului Economiei.

„Din acest punct de vedere, nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale şi de energie electrică în perioada sezonului rece. Funcţionarea sigură şi stabilă a Sistemului Energetic Naţional dar şi a întregului sector energetic din România, reprezintă o prioritate majoră din sfera de obiective principale ale Guvernului în contextul perioadei de iarnă 2020-2021”, arată ministerul.

Citeşte şi Ministerul Economiei prelungeşte cu o săptămână etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 pentru microgranturile de 2.000 euro


loading...