Iarna a ucis peste 200 de persoane în toată Europa VIDEO

Iarna a ucis 223 de oameni în ultimele şapte zile în Europa, iar bilanţul sumbru continuă să crească. Noaptea trecută în Cehia au fost minus 38 de grade celsius, iar în Italia se asteaptă cel mai geros weekend din ultimii 27 de ani.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 09:12
Iarna a ucis peste 200 de persoane în toată Europa VIDEO

Până în prezent, cele mai afectate ţari sunt Ucraina şi Serbia. În Ucraina, temperaturile scad noaptea sub minus 35 de grade Celsius, iar de la începutul iernii şi până acum, peste 100 de oameni au murit din cauza frigului. Predicţiile meteorologilor sunt în continuare sumbre în condiţiile în care, aproape întreg teritoriul Ungariei se află sub atenţionare de cod roşu pentru zăpadă şi gheaţă, iar în Ucraina, Polonia, Italia şi Serbia sunt atenţionări de cod galben sau portocaliu.

În Serbia, peste 100.000 de oameni sunt blocaţi în zonele de munte. În plus, cele mai scăzute temperaturi din Europa s-au înregistrat în Cehia unde termometrele au arătat o minimă de minus 38 de grade celsius în cursul nopţii. Iar în Italia, canalele din Veneţia au început să îngheţe, iar Roma este sub nămeţi.

Iarna grea face ravagii şi în Japonia, unde 55 de oameni au murit din cauza viscolului.