Iarna îşi intră în drepturi. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară VIDEO

Iarnă în toată regula în mai multe judeţe din ţară. Din cauza zăpezilor, pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene s-a circulat cu greutate.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 06:34
Iarna îşi intră în drepturi. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară VIDEO

În judeţul Braşov a nins abundent sâmbătă dimineaţă, iar pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă de 1-2 centimetri. Utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curăţarea carosabilului şi s-a împrăştiat cu materiale antiderapante.

Sâmbătă dimineaţă, la intrarea în Predeal dinspre Azuga circulaţia a fost întreruptă aproximativ 45 de minute sâmbătă dimineaţă, din cauza unui accident în care au fost implicate un taximetru şi un autocar. Accidentul s-a soldat cu un singur rănit, şoferul de taxi, care a avut însă numai leziuni uşoare, dar a fost transportat la spital.

Circulaţia pe drumurile naţionale 1 şi 1 A este îngreunată în condiţiile în care DN 1 este foarte aglomerat din cauza numărului mare de turişti care se îndreaptă spre munte pe Valea Prahovei, iar pe DN 1 A, în zona de munte, ninge viscolit.

Şi în judeţul Gorj a nins în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar zăpada s-a depus în strat de 1-3 cm pe DN 67C. Un echipaj de poliţie acţionează la Novaci şi nu permite accesul spre Rânca dacă autoturismele nu sunt dotate cu echipamente antiderapante.

În Pasul Gutâi zăpada a dat mari bătăi de cap şoferilor încă din timpul zilei de vineri. În cursul nopţii, pe Drumul Naţional 18 care face legătura între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, s-a circulat greu din cauza zăpezii. Maşinile de deszăpezire n-au reuşit să rezolve situaţia. Mai multe maşini au derapat şi au ieşit din decor.

Viscolul şi zăpada au creat probleme şi pe DN 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Ardeal şi Moldova. Pe anumite porţiuni de drum intervenţia drumarilor a fost dificilă. Din cauza viscolului, zăpada revenea pe carosabil.

În judeţul Harghita a nins abundent mai bine de 12 ore. Chiar dacă drumarii au intervenit permanent, şoferii au circulat tot cu dificultate, mai ales cei care nu şi-au dotat maşinile cu lanţuri antiderapante.

Turiştii sunt însă fericiţi şi nu se dau duşi din zăpadă până noaptea târziu. La Harghita Băi, unde abia acum s-a instalat iarna adevărată, ninge ca-n poveşti, spre încântarea celor veniţi aici în weekend.

21 de utilaje de deszăpezire intervin pe drumurile naţionale din Covasna, în judeţ traficul rutier desfăşurându-se fără probleme chiar dacă ninge de mai mult de 24 ore, iar în unele zone stratul de zăpadă a atins jumătate de metru în afara carosabilului.

La Întorsura Buzăului şi Oituz stratul de zăpadă atinge în afara carosabilului 50 de centimetri, dar nu există probleme în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, informează MEDIAFAX.