Iarna şi-a intrat în drepturi în octombrie. Imagini de vis din zonele din România în care a nins. FOTO & VIDEO

Frigul şi ninsorile au pus stăpânire pe mai multe zone din România, deşi suntem abia la început de octombrie. Ninge la munte, în masivul Bucegi, unde zăpada măsoară deja câţiva centrimetri. E peisaj de iarnă şi în staţiunea Rânca, unde hotelierii îşi aşteaptă deja primii turişti.

09 oct. 2021, 11:15
Iarna şi-a intrat în drepturi în octombrie. Imagini de vis din zonele din România în care a nins. FOTO & VIDEO

Iarna şi-a intrat în drepturi în octombrie. A început să ningă în Masivul Bucegi, unde zăpada s-a aşternut în strat care măsoară câţiva centimetri.

Imaginile realizate de către salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni la baza de salvare montană ”Baba Mare”, amplasată la 2260 metri altitudine, arată că un strat de zăpadă de câţiva centimetri s-a aşternut, iar sus pe munte continuă să ningă ş vântul bate cu putere, conform News.ro.

 

Citeşte şi: Prognoza meteo 9 octombrie. Se anunţă frig, ninsori şi ploi în weekend

Iarna şi-a intrat în drepturi în octombrie. A nins la Rânca

A nins, noaptea de vineri spre sâmbătă şi în zona montană Rânca din Munţii Parâng, aflată la o altitudine de 1600 de metri.

În sâmbătă, peisajul era unul de iarnă.

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au intervenit şi au curăţat zăpada de pe Transalpina. Circulaţia pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului este închis temporar, ca urmare a vremii nefavorabile.

„Având in vedere condiţiile meteo înregistrate (ceata densa, vânt puternic şi polei), precum şi prognoza meteo din perioada imediat următoare, începând cu data de 8 octombrie a.c., SDN Târgu-Jiu Jiu a luat măsura închiderii temporare a traficului rutier pe DN 67-C (TRANSALPINA), tronsonul cuprins între km 34+800 şi 59+800 (ieşirea din staţiunea Ranca şi Obârşia Lotrului).

Măsura restricţionării a fost avizată atât de către Serviciul Rutier Gorj, cât şi de către Serviciul Rutier Vâlcea, fiind semnalizată corespunzător prin grija administratorului drumului public. Circulaţia va fi reluată de îndată ce condiţiile meteo vor permite acest lucru!“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj, conform Adevărul.

Vânt puternic la mare

Vânt puternic a fost anunţat şi la malul mării. O avertizare nowcasting emisă sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă, pentru zonele de litoral din judeţele Constanţa şi Tulcea intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 – 65 km/h sâmbătă, de la ora 10:00 până la ora 16:00.

Citeşte şi: Vremea în Bucureşti se răceşte drastic. Week-end cu frig, ploi şi vânt