Iarnă tropicală la Casa Albă: Obama e pe val de Crăciun

Preşedintele american Barack Obama a ajuns împreună cu familia sa la Honolulu, pentru a petrece sărbătorile de Crăciun în Hawaii, în locurile unde s-a născut şi a fost crescut.

22 dec. 2012, 12:26

La câteva minute după miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, Air Force One ateriza la Honolulu, unde familia prezidenţială americană era aşteptată de o escortă de maşini, pentru a fi dusă la casa ei de vacanţă, Kailua. 

Preşedintele american profită de zilele următoare în care, pe agenda lui, nu figurează niciun program public, dar şederea lui pe insula tropicală ar putea fi mai scurtă decât de obicei, pentru că a părăsit Washingtonul fără a rezolva problema poverilor fiscale care îi afectează pe americanii din clasa de mijloc.

„Îndată ce se va ajunge la un consens în legătură cu acest proiect mă aştept ca democraţii şi republicanii să se întoarcă la Washington şi să îl adopte în cele două Camere. Iar eu îl voi semna imediat, pentru ca legea să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie 2013. Este foarte simplu”, a declarat Obama

Înainte de a pleca în vacanţă, Obama a încurajat congresul să adopte respectivul proiectul de lege. „Îndată ce se va ajunge la un consens în legătură cu acest proiect mă aştept ca democraţii şi republicanii să se întoarcă la Washington şi să îl adopte în cele două Camere. Iar eu îl voi semna imediat, pentru ca legea să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie 2013. Este foarte simplu”, le-a spus Obama.