Iată 6 motive ca să apelezi la reconstrucţia mamară după masectomie

Tu știi ce este reconstrucţia mamară? Ai asociat, poate, chirurgia estetică - și mai ales intervențiile chirugicale asupra sânilor, cu "mofturile" unor vedete sau pseudo-vedete de a-și remodela trupul pentru a arăta mai bine.

RomaniaTV.net
26 nov. 2015, 12:22
Iată 6 motive ca să apelezi la reconstrucţia mamară după masectomie

De fapt, multe dintre aceste intervenții chirurgicale au un cu totul alt scop, acela de a reda demnitatea și încrederea în sine femeii care a avut de traversat o perioadă dificilă – un cancer al sânilor, de cele mai multe ori -, finalizată cu o operație de extirpare a unuia sau a ambilor sâni.

Ce este reconstrucția mamară?

Reconstrucția mamară este intervenția chirurgicală de refacere a formei și mărimii sânilor după îndepărtarea glandelor mamare în urma unei mastectomii.

Citeşte şi  Costurile reconstrucţiei mamare pentru femeile operate de cancer la sân ar putea fi plătite de CNAS

Daca aveți în plan o reducție mamara, este necesar să țineti cont de următoarele sfaturi:

1. Pentru pacientele care au suferit o dublă mastectomie, reconstrucția mamară are un impact psihologic benefic, pentru că redă pacientelor încredere în sine și le restabilește echilibrul emoțional.

2. Pacientele care se hotărăsc să decurgă la această intervenție trebuie să fie informate asupra faptului că intervenția este îndelungată și se desfășoară în mai multe etape.

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro.