Iată adevărul! Ce se întâmplă cu organismul femeii când renunţă la anticoncepţionale

Desi simptomele difera de la femeie la femeie, fiecare organism feminin trece prin niste schimbari atunci cand nu mai primeste doza zilnica de hormoni din anticonceptionale.

06 nov. 2014, 07:23
Iată adevărul! Ce se întâmplă cu organismul femeii când renunţă la anticoncepţionale

1. Ciclu menstrual mai puternic si crampe mai dureroase

In momentul in care o femeie renunta la pilulele anticonceptionale, aparatul reproducator feminin incepe sa-si reia functiile normal, inclusiv in ceea ce priveste secretia de hormoni. Din acest motiv unele femei pot avea parte de sangerari mai abundente in perioada ciclului menstrual, dar si de crampe mai dureroase. Motivul? În timpul administrarii anticonceptionalelor, nivelurile ridicate de estrogen si progesteron determina incetarea activitatii ovarelor. Odata ce femeia renunta la pilule contraceptive, ovulatia este reluata si incepe din nou sa simta disconfortul specific perioadei de ciclu.

2. Modificari in greutatea corporala

O treime din femeile care renunta la anticonceptionale slabeste, o treime se ingrasa si o alta treime isi pastreaza greutatea corporala.

3. Sanii se micsoreaza

Pentru ca organismul nu mai primeste atat de mult estrogen si progesteron dupa incetarea administrarii anticonceptionalelor, sanii s-ar putea micsora. Insa nici acest efect nu este valabil la toate femeile.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro