Iată care sunt cele mai periculoase ingrediente din creme

Cu siguranță nu există o femeie care să nu aibă în trusa de cosmetice cel puțin o cremă hidratantă, o loțiune de corp, un ruj sau un rimel.

09 oct. 2015, 08:36
Iată care sunt cele mai periculoase ingrediente din creme

Însă, industria produselor cosmetice este un domeniu în care se promit multe și se cunosc prea puține, cum ar fi lista ingredientelor din creme și faptul că anumiți compuși pot fi extrem de dăunători sănătății, mai ales pentru tenurile sensibile. Aceste ingrediente periculoase din creme sunt de fapt conservanți și îî găsești, de obicei, spre finalul listei de ingrediente de pe eticheta produselor.

Așadar, înainte de a porni la cumpărături, asigură-te că citești cu atenția eticheta cremelor și evită următoarele ingrediente periculoase!

Ingrediente periculoase în creme – parabenii

Aici intră toate cuvintele care se termină în ,,-paraben”. Se folosesc în majoritatea produselor de îngrijire, de la şampoane la geluri de duş, până la machiaj şi loţiuni de corp. Aceste substanţe afectează activitatea hormonilor estrogeni în organismul femeilor.

Ingrediente periculoase în creme – DMDM Hydantoin

Este un conservant care eliberează formaldehidă antimicrobiană, cu un nivel de risc moderat. Persoanele expuse la acest tip de substanţe dezvoltă fie alergie la formaldehidă, fie alergie la ingredientul respectiv. În SUA, aproximativ 20% din produsele cosmetice şi de îngrijire personală conţin un astfel de conservant care eliberează formaldehidă. Poate provoca iritaţii ale pielii, ochilor sau chiar plămânilor.

Află ce alte ingrediente din creme pot afecta pielea AICI