Iată cât câştigă un recepţionist la un hotel din Mamaia. Unii angajaţi au parte şi de cazare gratis!

Sectorul HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate sectoare. Mulţi dintre angajaţi au intrat în şomaj şi multe afaceri au dat chiar faliment.

12 aug. 2021, 15:54
Iată cât câştigă un recepţionist la un hotel din Mamaia. Unii angajaţi au parte şi de cazare gratis!

Iată cât câştigă un recepţionist la un hotel din Mamaia. Cu toate astea sunt avantaje pentru cei care aleg să lucreze chiar și sezonier, pe litoralul românesc.

Iată cât câştigă un recepţionist la un hotel din Mamaia. Unii angajaţi au parte şi de cazare gratis!

Potrivit unui studiu de piață, există oferte de muncă pe litoralul românesc în această perioadă în domeniul HoReCa, cu diferite facilități. În Mamaia salariul unui recepționer, la fel ca și în Vama Veche, pleacă de la 2.000 de lei și poate ajunge până la, cel mult 3.200 de lei, având înclusă și cazarea și mesele pe zi, potrivit sursei citate.

Un barman angajat în Mamaia, câștigă aproximativ 1.500 de lei pe lună la un program de 24 de ore. Alte oferte de muncă, de exemplu pentru ospătari, vorbesc de salarii cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei pe lună, la care se mai adaugă și cazarea, de cele mai multe ori gratuită, oferită de angajator, potrivit.

„Mi-a zis ca vrea să muncească în bucătărie două zile cu două zile libere. Apoi mai vrea cinci zile pe lună, consecutive, tot liber. Asta înseamnă că ar vrea să lucreze 15 zile pe lună, minus cele cinci consecutive, deci 10 zile.

I-am zis că-i dau 1.200 lei, dar el voia cam 3.500 lei pe lună, adică 1.200 lei pe săptămâna cu trei zile de lucru.”, mărturisește antreprenorul.

Litoralul românesc se bucură de perioada cu cei mai mulţi turişti. Afaceriştii profită din plin de acest lucru şi au început să umfle preţurile. Astfel, pentru câtva zile de relaxare turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume exorbitante. Mamaia rămâne și în acest an stațiunea cu cele mai ridicate prețuri. După un an greu de pandemie, prețurile de pe litoral au crescut considerabil, pentru a recupera pagubele. Astfel, pentru o masă la restaurant, în Mamaia, un cuplu a fost nevoit să plătească o sumă fabuloasă.

Așadar, un platou de fructe de mare, servit la un restaurantul unui hotel de 4 stele din Mamaia, a ajuns să coste aproximativ 300 de lei. Mai mult, dacă platoul este acompaniat și de un pahar de vin, nota de plată e pe cale să explodeze.

Un cuplu aflat pe litoral a fost nevoit să scoată din buzunar aproximativ 500 de lei pentru o masă modestă. Platoul cu fructe de mare a costat 280 de lei, sticla de vin 170 de lei, așadar un total de 450 lei, dacă mai punem la calcul și bacșișul, cei doi au lăsat la restaurant 500 de lei.

Citeşte şi: Cât a plătit un cuplu pe un platou de fructe de mare la o terasă din Mamaia. Turiştii au rămas muţi când au văzut nota de plată