Iată ce conține cu adevărat vaccinul antiCOVID de la Moderna. Un medic a dezvăluit întreaga rețetă

Platforma ROVaccinare a dezvăluit, prin intermediul unui videoclip, ce conține vaccinul împotriva Sars-Cov-2 Moderna, pe bază de ARM mesager.

03 oct. 2021, 18:09
Iată ce conține cu adevărat vaccinul antiCOVID de la Moderna. Un medic a dezvăluit întreaga rețetă

Iată ce conține cu adevărat vaccinul antiCOVID de la Moderna. Contul dedicat campaniei de vaccinare face un nou apel la populație, în speranța că românii vor veni în număr cât mai mare pentru a se imuniza.

Iată ce conține cu adevărat vaccinul antiCOVID de la Moderna. Un medic a dezvăluit întreaga rețetă

”Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți. Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. De aceea, acest vaccin prezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse.

Vaccinul respectă toate cerințele legale de calitate, siguranță și eficacitate și este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenția Europeană a Medicamentului”, transmit autoritățile sanitare. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, de transmitere a virusului, de spitalizare și de deces.

Situaţie gravă în România din cauza numărului mare de infectări COVID-19. Personalul sanitar este depăşit de numărul bolnavilor care ajung în spitale cu forme medii şi severe de COVID-19. Multe unităţi medicale nu mai au locuri libere la ATI COVID. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat duminică aproape 8700 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România. La ATI sunt internaţi 1440 de pacienţi în stare gravă.

Până astăzi, 3 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.265.827 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.163 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.129.096 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 218 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, potrivit ultimului raport al Grupului pentru Comunicare Strategică.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.715 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.319. Dintre acestea, 1.440 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 366 sunt minori, 345 fiind internați în secții și 21 la ATI.

Citește și: Florin Cîţu, prima reacţie după protestele anti-vacciniştilor: Un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate. Mă aştept să fie date amenzi