Iată ce trebuie să faci dacă vrei să nu mai apari pe Google! Care sunt platformele care șterg toate informațiile despre tine

Numele tău apare pe internet și vrei să dispară? Specialiștii de la Google au dezvăluit ce trebuie să facem dacă vrem ca anumite informații despre noi să nu mai fie indexate de motoarele de căutare.

24 feb. 2023, 15:12
Iată ce trebuie să faci dacă vrei să nu mai apari pe Google! Care sunt platformele care șterg toate informațiile despre tine

Specialiștii de la Google au oferit o mulțime de sfaturi despre cum să îți protejezi identitatea pe internet. În primul rând ar fi bine eviți site-urile care îți solicită datele personale.

Citiți și: Povestea românilor care vor sa cucerească lumea cu afacerea lor. Produsul care se luptă cu gigantul Google i-ar putea aduce în Topul milionarilor

Cum poți șterge informațiile personale de pe internet

Datele, mai exact numele unei persoane, ziua de naştere, reţelele de socializare folosite sau adresa acesteia, pot fi furate foarte ușor, dar specialiștii în tehnologie au dezvăluit câteva modalități prin care să evităm această problemă, potrivit expresspress.ro.

„Când vorbim despre problema furtului de identitate putem să ne imaginăm situaţia ca un mozaic. Cu cât ai mai multe bucăţi, cu atât mai fidela şi clară va fi imaginea, deci cu cât ai mai multe informaţii personale ale unui utilizator, cu atât mai mult furtul de identitate şi impersonarea va avea mai mult succes şi credibilitate”, a declarat Adam K. Levin, avocat şi specialist în securitate cibernetică.

Utilizatorii își pot șterge datele de pe Internet cu ajutorul platformelor Spokep, MyLife.com sau Radaris.

Google a lansat recent„Results about you”  care permite eliminarea rezultatelor căutărilor care conţin numărul de telefon personal, adresa de domiciliu sau adresa de e-mail.

Dacă solicitați ajutorul specialiștilor de la Google, aceștia pot elimina anumite linkuri către alte informaţii găsite în motorul de căutare cu același nume.

Informaţiile personale „care creează riscuri semnificative de furt de identitate, fraudă financiară sau alte prejudicii specifice” pot să fie șterse foarte ușor, a anunțat Google.

Pentru asta, internauții trebuie să plătească între 7 şi 25 de dolari pe lună, în funcţie de furnizor şi dacă este vorba de un abonament individual sau de familie.

Platforma DeleteMe cere 129 de dolari pe an pentru o persoană. Kanary oferă o versiune gratuită a serviciului său şi o versiune cu plată care costă 105 dolari pe an pentru o persoană şi 150 de dolari pentru un abonament de familie, care acoperă trei persoane.

OneRep oferă o subscripţie de 99,96 de dolari pe an pentru un utilizator şi 180 de dolari pe an pentru şase persoane, potrivit businessmagazin.

Citiți și: Tentativă de răpire a lui Ion Ţiriac! „L-au căutat pe Google şi au văzut cât de bogat este”