Iată cele mai bune grăsimi care scad colesterolul

Grăsimile bune au un rol important în funcționarea organismului, motiv pentru care ar trebui să se regăsească în mesele de zi cu zi. În timp ce unele grăsimi rele prezintă un risc mare de boli cardiovasculare, cele bune protejează inima.

RomaniaTV.net
12 nov. 2015, 11:19
Iată cele mai bune grăsimi care scad colesterolul

O sursă importantă de acizi grași esențiali, grăsimile sunt bogate în vitamine liposolubile și ajută la scăderea colesterolului rău.

Savurează un vin roșu, în loc de cocteiluri

Roșii, albastre sau verzi, cocteilurile arată tentant, dar aceste băuturi sunt pline de calorii. Prin urmare, ar fi bine să le eviți. În schimb, poți savura un pahar de vin roșu, pentru că este plin de antioxidanți ce previn apariția mai multor tipuri de cancer.

Citeşte şi  Află totul despre cele 8 alimente care combat colesterolul

În plus, în acest tip de vin se găsesc saponine, care ajută la scăderea colesterolului rău (LDL). Dar aportul de vin roșu ar trebui să fie limitat. Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii recomandă limitarea aportului de vin roșu zilnic la două pahare, pentru bărbați, și un pahar, pentru femei.

Uleiuri de gătit care scad colesterolul rău

Toate uleiurile și grăsimile au unele beneficii pentru sănătate. Așa că nu ar trebui să te limitezi la folosirea unui singur tip de ulei sau grăsime pentru gătit. Specialiștii spun că ar trebui să urmezi regula de rotație a uleiurilor.

Citeşte continuarea pe clickpentrufemei.ro