Iată cele opt greşeli pe care le faci şi care-ţi dau peste cap hormonii

Treci de la o stare la alta subit, de la veselie la nervi? Acum debordezi de energie ca, în scurt timp, să te cuprindă o lene cruntă de nu-ţi vine să mişti un deget? Se prea poate să ai un dezechilibru hormonal provocat chiar de tine!

RomaniaTV.net
23 dec. 2015, 09:47
Iată cele opt greşeli pe care le faci şi care-ţi dau peste cap hormonii

Hormonii sunt niste substante chimice produse in mod natural de organism care-ti influenteaza in mod direct pofta de mancare, greutatea corporala, apetitul sexual, ciclul menstrual in cazul femeilor, dar si starea de spirit generala. Unele obiceiuri zilnice sau pe care le ai o data la ceva vreme iti dau peste cap hormonii, creand dezechilibre care se revad in starea ta oscilanta.

Citeşte şi  Îngrijorător! O substanţă din PASTA DE DINŢI ar putea fi CANCERIGENĂ

„Dependenta” de dulce

Cand mananci produse alimentare care contin mult zahar, mai ales cel procesat industrial, iti risti automat riscul de ingrasare, indiferent cat de intens obisnuieste sa lucreze metabolismul tau in procesul de ardere a caloriilor. Mai mult, consumul de dulce este asociat cu un risc crescut de a dezvolta rezistenta la insulina, hormonul produs de pancreas care transporta zaharul in sange si care ofera celulelor energia acestuia.

Consecinta? Dezvolti afectiunea denumita sindrom metabolic care este precursorul diabetului zaharat de tip II. Mai mult, excesul de zahar din sange, asadar glicemia ridicata, si apoi scaderea nivelului de zahar genereaza stari oscilante, de la bine la rau, de la energie la apatie.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro