Iată cum să scoți petele de cafea de pe haine. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Dimineața suntem somnoroși, iar în încercarea disperată de a căpăta puțină energie punem repede o cafea la făcut. Totul bine și frumos, însă de multe ori, din cauza mișcărilor necontrolate există riscul să o dăm pe noi.

11 ian. 2022, 15:48
Iată cum să scoți petele de cafea de pe haine. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Iată cum să scoți petele de cafea de pe haine. Orice gospodină știe că petele de cafea sunt o adevărată provocare, însă datorită acestor sfaturi, puteți scăpa într-o clipită de murdăria nedorită.

Iată cum să scoți petele de cafea de pe haine. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Este important de știut care sunt țesăturile cu care ai de-a face pentru a scoate cât mai ușor pata de cafea din respectivul material.

Dacă ai o țesătură sintetică este important că înainte de toate să scoți surplusul de cafea din material. Poți face asta cu o cârpă uscată și moale. Apoi, trebuie să prepari o soluție dintr-un litru de apă călduță, o jumătate de lingură de detergent de vase și o lingură de oțet alb, să înmoi suprafață afectata în această soluție și să o lași să acționeze nu mai mult de 15 minute.

Când vine vorba de bumbac, trebuie eliminat surplusul de cafea cu o cârpă uscată și moale. Apoi, peste pata de cafea se va turna un produs special de îndepărtare a petelor, pe care îl poți cumpără din magazine, și iar haina vă fi băgată la mașină de spălat, tot la programul normal de spălare. Daca nu ai un produs de curățare din comerț, poți folosi soluția propusă pentru materialele sintetice și curățarea ulterioară cu alcool.

Citește și: Florin Roman îl atacă pe colegul de coaliţiei Claudiu Năsui: „Vă recomand o cafea tare şi rezolvaţi această problemă! Vrem să se ducă pe apa sâmbetei şi ultima fărâmă de încredere din partea oamenilor?”
Petele rebele, rezistente, pot fi eliminate dacă sunt tamponate cu o cârpă umedă, îmbibată într-o soluție alcătuită dintr-o parte oțet alb și alte trei parti apa. După un minut, în care soluția este lăsată să acționeze, se curăță cu o lavetă îmbibată în apă caldă.

Apa minerală ajută și ea la eliminarea petelor de cafea. Este important că aceasta să fie aplicată pe dosul materialului, nu direct pe pata, iar operațiunea să fie repetată de mai multe ori. Surplusul se elimina prin tamponarea cu un șervețel sau o carpa moale. Apoi, articolul de îmbrăcăminte se vă pune la spălat, la programul normal al mașinii de spălat.

Citește și: Cele mai dăunătoare alimente pentru micul-dejun la vârsta de 40 de ani. Cum poate cafeaua să-ți saboteze diminețile