Cele mai dăunătoare alimente pentru micul-dejun la vârsta de 40 de ani. Cum poate cafeaua să-ți saboteze diminețile

Vârsta de 40 de ani este una la care trebuie să te bucuri din plin de viață, de aceea micul-dejun este extrem de important pentru a avea energie de-a lungul zilei.

10 dec. 2021, 20:21
Cele mai dăunătoare alimente pentru micul-dejun la vârsta de 40 de ani. Cum poate cafeaua să-ți saboteze diminețile

Cafeaua cu mult zahăr, frișcă și alte ingrediente bogate în calorii

Există beneficii în a-ți începe ziua cu cafea. O recenzie din 2010 publicată în jurnalul Nutrition a constatat că cafeaua poate crește cantitatea de energie pe care o simți, iar Clinica Mayo sugerează că ar putea, de asemenea, să te ajute să arzi mai multe calorii în timpul zilei și să elimini pofta de mâncare. Cu toate acestea, dacă adăugați o tonă de zahăr și frișcă în băutura dvs., practic reduceți multe dintre beneficiile cofeinei.

Trucul simplu care te scapă de răceală, anxietate și alergii. Tot ce trebuie să faci e să tai acest aliment banal și să îl lași în dormitor!
Pachete cu fulgi de ovaz cu diferite arome

Este atât de tentant să iei un pachet de ovăz cu vanilie sau ciocolată, mai ales că unele sortimente pot fi pur și simplu puse în cuptorul cu microunde încât poți să pui pur și simplu în cuptorul cu microunde și să le pregătești în câteva secunde. Aceste soiuri sunt adesea pline de zahăr adăugat, care nu va face decât să vă facă poftă de mai multe dulciuri în restul zilei.

Cerealele îndulcite

Un lucru este sigur: toată lumea iubește cerealele (da, chiar și adulții). Când ești adult, nu mai poți mânca acele soiuri colorate și dulci, totuși. Renunțați la cutiile care conțin o tonă de zahăr adăugat și conservanți și alegeți opțiuni sănătoase cu cel puțin trei grame de fibre, conținut scăzut de zahăr și puține calorii.

Bacon și alte mezeluri

Este mai bine dacă sări peste bacon sau mezeleuri din multe motive. Nu numai că carnea procesată vă expune riscului de boli de inimă din cauza tuturor grăsimilor și colesterolului pe care le conține, dar este listată de către Organizația Mondială a Sănătății ca fiind un aliment posibil cancerigen.

De fapt, consumul a 50 de grame de carne procesată – care ar fi patru fâșii de mezeluri – în fiecare zi poate crește riscul de cancer colorectal cu 18%. Renunțați la mezeluri pentru o opțiune mai sănătoasă pe bază de plante, cum ar fi tofu afumat, ciuperci sau chiar vinete.

Mare atenție atunci când cumperi carne de pui. Această greșeală ți-ar putea pune sănătatea în pericol!

Omleta din mai multe ouă

Omletele sunt o opțiune clasică de mic dejun, dar cu siguranță nu sunt cele mai bune pentru sănătatea ta, mai ales pe măsură ce îmbătrânești. Deoarece ar trebui să iei doar 300 de miligrame de colesterol pe zi (200 de miligrame dacă colesterolul tău este deja crescut), dacă mănânci chiar și un singur ou, înseamnă deja la 213 miligrame. Așadar, este sigur să spunem că a mânca o omletă care necesită mai multe ouă nu este cea mai bună alegere, mai ales pentru că sunt de obicei pregătite cu carne procesată și brânză.

 

 


loading...
Partenerii noștri