Iată cum trebuie să mănânci paste fără să te îngraşi. Secretul pe care orice român trebuie să îl ştie!

Pastele sunt în topul alimentelor în România. Alături de un pahar de vin, acest preparat continuă să fie consumat în cantităţi destul de mari. Singura mare problemă este că această mâncare are un număr ridicat de calorii.

17 mart. 2022, 20:23
Iată cum trebuie să mănânci paste fără să te îngraşi. Secretul pe care orice român trebuie să îl ştie!

Iată cum trebuie să mănânci paste fără să te îngraşi. Totuşi, dacă ascultăm de sfaturile specialiştiloraceastă problemă poate dispărea cât ai clipi.

Iată cum trebuie să mănânci paste fără să te îngraşi. Secretul pe care orice român trebuie să îl ştie!

„Vorbim despre paste, pentru că așa le vede lumea, mai bune sau mai rele, în relația cu glicemia. Acest lucru se referă la indicele glicemic și dacă pentru o mâncare sau pentru o masă indicele glicemic este mare înseamnă că ridică glicemia repede și acest mecanism ajută la îngrășare.

Indicele glicemic este viteza cu care cresc glicemia pastele sau un alt aliment. Viteza trebuie să fie scăzută, pentru că în acest fel, la nivelul unor procese hormonale, poate să fie mai bine pentru siluetă sau mai rău. În general, ca să fie clar, noi încercăm să ocolim mâncărurile cu indice glicemic mare. Despre paste s-a vorbit de multe ori că ar intra în această categorie, însă nu este deloc așa, acesta este un mit. Pastele, cele albe, făcute din grâu dur și în special cele integrale nu au un indice glicemic crescut. Nu putem să le considerăm în aceeași cutiuță cum este și pâinea sau gogoșile sau alte produse din făină albă rafinată. Ele sunt mai bune, această e prima veste bună a zilei, că nu au un indice glicemic atât de mare. Dacă știm să le alegem, niște paste din grâu dur sau niște paste integrale, este și mai bine și dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos.

Le combinăm cu proteinele, fibrele… adică legumele, pot să facă un bol în care se micșorează cantitatea de paste, vin multe legume pe lângă și în acest fel obținem o masă plină de nutrienți. Pe deasupra putem pune fie somon, fie brânză, fie o altă carne, ulei de măsline presat la rece, mult oregano uscat și obținem un produs extraordinar de bine echilibrat din punct de vedere al indicelui glicemic. Putem mânca pastele și la dietă, pentru că facem si sport și avem nevoie de energie pentru sport, așa că pastele pot să confere acest lucru, le consumăm cu o oră, două înainte de a merge la sală sau la activitatea sportivă, pentru că noi avem nevoie de carbohidrați, o viață keto. Aceste programe sunt folosite pe termen scurt. Stilul de viață echilibrat pe termen lung include carbohidrați. Cu cât mai lenți, cu atât mai bine. Găsim asta în astfel de paste asociate cu legume și proteine.

În orice echilibru trebuie să avem în vedere acest lucru, că răutatea carbohidraților se atenuează dacă la o masă vin alături de proteine, de puțină grăsime vegetală, ulei, avocado și de legume.”, a spus Ruxandra Pleșea, pentru Antena 1.

Citeşte şi: Când este dezlegare la vin în Postul Paştelui 2022. Dacă nu vrei să consumi alimente pentru care se dă dezlegare, este necesar să obţii binecuvântarea duhovnicului