Iată de ce consumul zilnic de cafea poate fi dăunător pentru metabolism

Potrivit neurologului Igor Matsokin, consumul zilnic de cafea nu este recomandat, fiindcă poate avea efecte negative asupra organismului.

13 dec. 2022, 18:00
Iată de ce consumul zilnic de cafea poate fi dăunător pentru metabolism
Consumul de cafea poate fi dăunător

Majoritatea oamenilor beau cafea pentru a combate somnolența și letargia, dar acest obicei vine și cu anumite riscuri, potrivit exquis.ro.

„Cofeina este un excelent stimulent atunci când aveți nevoie de un plus de energie, dar nu trebuie să folosiți foarte des această metodă, pentru că ea epuizează rezervele organismului”, a explicat neurologul.

Citește și: Cum să păstrezi corect cafeaua acasă. Doar aşa îşi menţine aroma intactă pentru mai mult timp, cele mai tari trucuri

Cafeaua consumă în mod intens rezervele de acid adenozin trifosforic, care este foarte important pentru desfășurarea proceselor metabolice.

Atunci când resursele organismului sunt reduse și nu are timp să se regenereze, iar sistemul imunitar slăbește și funcționarea sistemelor și organelor se deteriorează. Cafeaua poate crește vâscozitatea sângelui din cauza efectului diuretic sporit, contribuind la creșterea tensiuni arteriale și la un risc crecut de boli de inimă.

„Unele persoane cu hipersensibilitate la cofeină pot dezvolta insomnie, dureri de cap, nervozitate și iritabilitate”, avertizează medicul.

Consumul moderat de cafea are o gamă largă de proprietăți pozitive, preventive în raport cu mult boli, dacă nu se exagerează.

Citește și: De ce nu este recomandat să bei cafea iarna. Licoarea magică a dimineţii face mai mult rău decât bine organismului atunci când temperaturile sunt scăzute