Iată de ce este bine să ai păr pe picioare. Căderea acestuia indică faptul că suferi de o boală gravă

De ce este bine să ai păr pe picioare. Dacă părul dumneavoastră a început să cadă, este posibil să vă confruntați cu probleme de sănătate.

08 mai 2023, 13:32
Iată de ce este bine să ai păr pe picioare. Căderea acestuia indică faptul că suferi de o boală gravă
De ce e bine să ai păr pe picioare

Iată de ce este bine să ai păr pe picioare. Dacă acesta a început să cadă, e posibil să presupuneți că acest lucru se întâmplă din cauza îmbătrânirii. Dacă nu vă simțiți neobișnuit și nu observați alte simptome, veți ignora căderea părului de pe partea inferioară a picioarelor, fără să vă gândiți că ați putea avea probleme mai grave.

Citește și: Ce se întâmplă dacă aplici bicarbonat de sodiu pe scalp. Trucul are efecte benefice pentru părul tău

Păr pe picioare, un bun indicator pentru sănătate

Dacă nu aveți simptome detectabile, este posibil, totuși, să fi dezvoltat o afecțiune cunoscută sub numele de boală arterială periferică, care cel mai frecvent afectează arterele de la nivelul picioarelor. Arterele se întăresc atunci când placa se atașează pe pereții arterelor, îngustând calea de trecere. Această acumulare este cunoscută sub numele de ateroscleroză și inhibă fluxul sanguin către picioare.

Atunci când îmbătrânesc, oamenii își pierd părul de pe picioare din diferite motive. La fel ca și pe cap, căderea părului poate apărea și în alte zone ale corpului, atât la femei, cât și la bărbați.

Citește și: Cum poţi scăpa de căderea părului. Trucul simplu dezvăluit de Mirela Vescan

Dacă aveți păr pe picioare, iar acesta începe să cadă, poate fi un semn  că suferiți de alopecia areata, boală cauzată de un sistem imunitar defectuos.

Alte afecțiuni care pot duce la pierderea părului pe partea inferioară a picioarelor includ diabetul, circulația deficitară, afecțiunile tiroidiene, infecțiile fungice, foliculita în stadii severe, modificările hormonale și tulburările glandei pituitare.

Un deficit de nutrienți, precum fierul, vitamina D sau zincul, poate duce la pierderea părului, dar și utilizarea steroizilor.