De ce este bine să mergi pe jos 30 de minute în fiecare zi

Unul dintre cele mai bune şi uşoare lucruri pe care le poţi face pentru sănătatea ta este să mergi pe jos în mod regulat, spun medicii. Această activitate are multe beneficii - începând de la faptul că te ajută să slăbeşti şi te scapă de stres, până la scăderea tensiunii arteriale şi reducerii riscului de a dezvolta anumite boli cronice.

RomaniaTV.net
10 nov. 2015, 13:21
De ce este bine să mergi pe jos 30 de minute în fiecare zi

Mai mult, doctorii americani spun că mersul pe jos este exerciţiul nr. 1 pe care îl recomandă majorităţii pacienţilor, deoarece plimbarea este un lucru foarte uşor pe care îl poţi face, nu necesită decât o pereche de pantofi de sport şi are uriaşe beneficii, atât la nivel fizic, cât şi mental.

Iată mai jos o serie de lucruri benfice la care să te aştepţi atunci când începi să mergi pe jos doar 30 de minute, în fiecare zi, în cea mai mare parte a săptămânii:

1. Starea ta de spirit se va îmbunătăţii

Ştii cum uneori, este nevoie doar de un pahar cu vin sau un pătrăţel de ciocolată neagră pentru a atenua lucrurile, la finalul unei zile grele? Ei bine, dacă te duci să faci o plimbare, aceasta este o strategie cu zero calorii care are aceleaşi beneficii. Cercetările arată că mersul pe jos, făcut cu regularitate, îţi modifică de fapt sistemul nervos atât de mult încât vei simţi o scădere în ceea ce priveşte furia şi ostilitatea, spun experţii.

Cel mai SIMPLU TRUC pentru a ţine în frâu POFTA de DULCE

Mai mult, atunci când plimbările tale au scopul de a socializa, se întâmplă să dai peste partenerul tău, un vecin sau un bun prieten. Iar interacţiunea cu alţi oameni te ajută să te simţi conectată, ancorată, ceea ce te binedispune.

2. Creativitatea ta va începe să „erupă”

Fie că te simţi blocată în căutarea unei idei pentru la serviciu, fie că ai căutat de ceva vreme o soluţie la o problemă arzătoare, cercetările arată că ar fi o idee bună să te pui în mişcare. Potrivit unui studiu din 2014 publicat în „Journal of Experimental Psychology, Learning, Memory, and Cognition”, dacă optezi pentru o plimbare, aceasta îţi va aprinde creativitatea şi o va hrăni.

Cercetătorii au aplicat o serie de teste creative şi de gândire unor subiecţi, în timp ce aceştia stăteau aşezaţi, dar şi în timp ce subiecţii se plimbau. Iar concluzia a fost că persoanele care se plimbau au fost mai creativedecât cele care au stat jos.

Citeşte mai mult pe feminis.ro