Iată de ce nu trebuie să îţi lipsească ghimbirul din casă

În ayurveda, medicina tradițională indiană, ghimbirul este un condiment minune, cu statut de medicament. Planta, care crește în Africa, India și sudul Asiei, are efecte spectaculoase pentru sistemul digestiv, proprietăți anticancerigene și tratează cu succes numeroase alte afecțiuni.

RomaniaTV.net
17 nov. 2015, 09:50
Iată de ce nu trebuie să îţi lipsească ghimbirul din casă

Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E și B6.
Iată, așadar, câteva dintre calitățile miraculoase ale ghimbirului!

Elimină oboseala datorită efectului său puternic energizant

Infuzia de ghimbir are efecte miraculoase atunci când vine vorba de recăpătarea energiei. În plus, infuzia este benefică pentru combaterea stărilor de oboseală și de letargie. În plus, ghimbirul are capacitatea de a ridica moralul.

Citeşte şi  Dieta cu ghimbir care face înconjurul lumii. Slăbeşti 7 kilograme în timp-record

De asemenea, ceaiul de ghimbir este ideal de consumat în timpul iernii, întrucât crește temperatura corpului și te ferește astfel de frig.

Combate febra musculară

Dacă ai făcut efort fizic intens şi s-a instalat febra musculară, poţi atenua disconfortul consumând zilnic puţin ghimbir proaspăt. De altfel, specialiştii americani au demonstrat că durerile musculare sunt semnificativ atenuate în cazul persoanelor care iau zilnic, după programul de sport, câte 2 grame de praf de ghimbir.

Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro


loading...
Partenerii noștri