Iată plângerea penală depusă împotriva lui Cătălin Tolontan, pentru şantaj. Primarul Băluţă: „Există suspiciuni rezonabile că au acceptat cel puțin promisiuni de foloase, în schimbul constrângerilor exercitate asupra mea”

Cătălin Tolontan este audiat joi la DIICOT, împreună cu alți patru ziariști. Ei au fost chemaţi de procurori pentru a fi audiaţi în legătură cu două plângeri penale depuse de primarul Sectorului 4 al Capitalei.

20 mai 2021, 14:17
Iată plângerea penală depusă împotriva lui Cătălin Tolontan, pentru şantaj. Primarul Băluţă: „Există suspiciuni rezonabile că au acceptat cel puțin promisiuni de foloase, în schimbul constrângerilor exercitate asupra mea”

Iată plângerea penală depusă împotriva lui Cătălin Tolontan, pentru şantaj.  Daniel Băluță a trimis în luna martie plângeri la DIICOT și DNA împotriva lui Cătălin Tolontan, Alexandru Pop, Mihai Toma, Mircea Marian și Andrei Sabin Orca acuzându-i de ”constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj”.

Iată plângerea penală depusă împotriva lui Cătălin Tolontan, pentru şantaj

În spaţiul public au apărut deja pasaje din cele două plângeri penale. Potrivit Gândul, în acțiunile care însumează peste 100 de file (situația de fapt, considerentele de drept, dar și anexe), primarul Daniel Băluță acuză că, încă din anul 2017, ”diverse persoane, grupuri și structuri mafiote, prin acțiuni de șantaj și amenințare”, au produs în mod repetat amenințări la adresa lui și a familiei sale, fiind defăimat în mass-media și obstrucționat în viața privată.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan, chemat la DIICOT. Primarul Băluţă îl acuză de şantaj după publicarea unor articole în ziarul pe care-l conduce

Sursa: Gândul
Sursa: Gândul

Primarul Sectorului 4 lansează acuzații grave la adresa jurnaliștilor vizați în plângerea făcută la DIICOT, susținând că viața și imaginea sa au fost grav afectate în urma unor articole defăimătoare.

”Un rol important în afectarea vieții și imaginii subsemnatului l-a avut și îl are presa, prin articolele comandate, de-a lungul anilor, și îndeosebi în ultimul an, viața și imaginea subsemnatului, a familiei mele, au fost grav afectate, editori, reporteri, redactori, au procedat la publicarea unor articole acuzatoare, defăimătoare, în presa scrisă, online, pe rețelele de socializare, ce mă vizează în mod direct.

Prin titlurile articolelor de presă comandate, prin asocierea numelui meu de anumite persoane sau de anumite dosare penale, prin consemnările neadevărate din rechizitorii și ordonanțe, imaginea și viața mea, a familiei mele, au fost grav afectate, a se vedea cu titlu de exemplu: „ ……. Băluță se afișează cu mafia”, ”….. interlopii lui Bebino, membri PSD ai lui Băluță….”, ”minciuna lui Daniel Băluță………” , ”Daniel Băluță a fost surprins de lucrătorii vamali ai Aeroportului „Henri Coandă” având asupra sa sume de bani nedeclarate ……… manifestând un comportament antisocial față de lucrătorii vamali”, ”… banii sunt scoși din România pe ruta auto România – Bulgaria-Turcia….. fie prin intermediul soției edilului ………””, acuză Daniel Băluță.

Declaraţiile se pot citi integral aici.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan, după audierea la DIICOT în dosarul privind şantajarea lui Băluţă. „Avem încredere în justiție”